Hoppa till huvudinnehållet

Frida går från ena drömjobbet till det andra: ”Jag känner mig så himla tacksam”

Publicerad:
Frida Johansson, ordförande Handelskammaren Värmland.
Frida Johansson, ordförande Handelskammaren Värmland. Foto: Pressbild

Efter att ha varit Handelskammarens vd i tio år är det dags för Frida Johansson att anta nya utmaningar.

– Man lämnar inte ett sånt här jobb om det inte finns något riktigt bra på andra sidan.

Det har varit en hektisk tisdag för Frida Johansson. Efter tio år har hon beslutat att ta klivet vidare från arbetet som Handelskammarens vd.

– Jag har Värmlands roligaste jobb. Man lämnar inte ett sånt här jobb om det inte finns något riktigt bra på andra sidan.

På andra sidan finns företaget Nordic Solar som arbetar med sådant Frida Johansson tycker är viktigt. Energifrågor och hållbarhet är viktigt.

– Sedan kan man inte sticka under stol med att det är en enorm tillväxtbransch med mycket potential. Det känns också kul och väldigt spännande att få leda ett bolag i en sådan enorm tillväxtfas.

Närmast på schemat står att få till ett bra avslut på Handelskammaren. Först om ett halvår är det tänkt att hon ska tillträda sin nya tjänst som vd för Nordic Solar.

När hon ser tillbaka på de tio år som gått känner hon tacksamhet.

– Jag känner mig så himla tacksam över att ha fått vara en del av den här plattformen och har fått följa företag genom uppgångar och genom tuffare perioder, och att få vara en relevant röst för dem.

Hon fortsätter:

– Jag har otroligt mycket hjärta för Värmländska bolag. Vi jobbar varje dag för att Värmland ska bli en ännu bättre plats för företagen som är här.

Artikeltaggar

Frida JohanssonHållbarhetHandelskammaren VärmlandKarriärNäringslivVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.