Hoppa till huvudinnehållet

SMHI om årets valborgsväder: ”Det kan kännas lite vårruggigt”

Publicerad:
Foto: Maria Andersson

Ömsom sol, och ömsom moln – så blir valborgsvädret.

– Det ser ut som att det kan bli ganska så soligt. På eftermiddagen möjligtvis lite mer moln som passerar, och i de nordligaste delarna kan de vara lite tätare, säger meteorologen Linus Karlsson på SMHI.

Helgen däremot börjar med moln och nederbörd, enligt meteorologen ligger ett tätt molntäcke över hela länet.

– Det kan lokalt bli regn och framför allt i den nordligaste delen kan snö eller blötsnö passera under lördagsdygnet.

Det här drar sig sedan vidare, och klarnar upp framåt kvällen. Under valborg blir det i stället sol, och uppehållsväder. När brasorna tänds under kvällen kan det bli skönt att kunna värma sig vid elden.

– Temperaturerna kommer på de flesta håll ligga runt tio-strecket, men längst i norr där vi framåt kvällen har lite mer moln blir det dryga fem grader. Sedan har vi även nordvästvinden som kan ge kyliga vindar, så det kan kännas lite vårruggigt, säger Linus Karlsson.

Den kyliga luften kommer att hänga kvar, och veckan inleds som den slutade.

– Vi ser inte någon mildare luft som letar sig in. Temperaturerna kommer att ligga runt tio strecket på dagarna, kanske lite högre när solen visar sig.

Artikeltaggar

MolnigtSMHISolVäderVind

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.