Hoppa till huvudinnehållet

Motion: SD vill lyfta fram museets magasinerade konst

Publicerad:
Arkivbild från museets magasin i Ulvsby.
Arkivbild från museets magasin i Ulvsby. Foto: Håkan Strandman

Nu vill Sverigedemokraterna i länet att Värmlands museums magasinerade konst ska få ta större plats, och användas i regionens verksamhet.

Det är den konst som i dag står magasinerad som Sverigedemokraterna anser borde användas i större utsträckning. I en motion till Region Värmland föreslår de att museets historiska artefakter ska få flytta in i regionens fastigheter.

Det som inte finns att beskåda i själva museet förvaras i magasin för att säkras för framtiden. I motionen lyfts framför allt Värmlands museums samlingarna av slädar, dockskåp och folkdräkter fram. Dessa menar SD skulle kunna visas upp som ett alternativ till den konstnärliga gestaltningen i fastigheterna, men de anser också att dessa föremål, med dess berättelser, skulle kunna väcka besökarnas intresse och levandegöra det värmländska kulturarvet.

Då allt fler magasin byggs för ändamålet menar partiet att det även finns en ekonomisk vinning med lösningen. För skulle mer konst användas och visas upp skulle inte alla magasin behövas.

Motionen kommer att utredas av tjänstemännen innan politikerna i regionfullmäktige får sista ordet.

Artikeltaggar

FastigheterKonstMuseumRegion VärmlandSverigedemokraternaVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.