Hoppa till huvudinnehållet

Värmlands dyraste gator ligger i Karlstad och på Hammarö

Publicerad:
Inre hamn i Karlstad, där två av länets dyraste gator finns.
Inre hamn i Karlstad, där två av länets dyraste gator finns. Foto: Tommy Andersson

Trots en orolig bostadsmarknad så sticker priserna iväg på flera adresser. Nya siffror från Mäklarstatistik visar var i Värmland de dyraste gatorna ligger.

Siffrorna baseras på försäljningar av bostadsrätter och villor under de senaste tolv månader. I Värmland så har Råtorpsvägen i Karlstad det högsta genomsnittspriset. Där går bostäderna för i snitt 4,7 miljoner kronor. På silverplats kommer Ålvägen på Hammarö, med drygt fyra miljoner för en bostad. Brons tillhör Axelssonsvägen i Skoghall, med 3,8 miljoner kronor.

Det kan finnas gator där bostäderna tingar ett ännu högre pris, men av integritetsskäl så redovisar inte Mäklarstatistik gator med färre än fem försäljningar.

– Adresserna i topp finns i områden med färre förstagångsköpare, där våra kunder som har tidigare erfarenhet av bostadsmarknaden känner sig trygga med att göra bostadsaffärer trots en skakigare marknad, säger Jonas Björk, fastighetsmäklare och kontorschef på Fastighetsbyrån Karlstad/Hammarö.

Ser man i stället till det dyraste kvadratmeterpriset så är det Karlstad som dominerar topp tio-listan, med Ahlmarksgatan på förstaplats. Där kostar varje kvadratmeter hem 48 132 kronor. De dyraste snittpriserna för bostäder i Sverige finns på gator i Bromma, Danderyd och Limhamn, Malmö.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostadsrätterFastigheterFastighetsbyrånFörsäljningHammaröKarlstadVärmlands länVillor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.