Hoppa till huvudinnehållet

Klartecken för årets säsong på Tossebergsklätten: ”Ett så viktigt besöksmål”

Publicerad:
Serveringen på Tossebergsklätten öppnar preliminärt till mors dag sista helgen i maj och i år är det Sunne kommuns kostenhet som driver den.
Serveringen på Tossebergsklätten öppnar preliminärt till mors dag sista helgen i maj och i år är det Sunne kommuns kostenhet som driver den. Foto: Daniel Olausson

Serveringen på Tossbergsklätten öppnar även den här säsongen.

I år blir det något avskalat och i nygammal regi.

Förutom att njuta av den iögonfallande utsikten får besökaren möjlighet att njuta av serveringen som under 2023 ska rattas av Sunne kommuns kostenhet.

Det är en lösning som både testades och fungerade för några år sedan.

– Tossebergsklätten är ett så viktigt besöksmål för både turister och Sunnebor så vi behöver hjälpas åt för att hålla det öppet. Vi samarbetar med övriga enheter inom kommunen för att vi ska klara av att fixa det på kort tid, säger Evalena Nilsson, kostchef på Sunne kommun, på kommunens hemsida.

Hon förklarar att det inte blir någon restaurang i år, samt att man har förhoppningar om att servera nävgröt vid enstaka tillfällen.

Målsättningen är att öppna för säsongen på mors dag under sista helgen i maj.

Artikeltaggar

HandelMat och dryckRestaurangerSunne kommunTossebergsklätten

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.