Hoppa till huvudinnehållet

Motionscentralen måste renoveras efter vattenskada – handlar om miljonbelopp

Publicerad:
Motionscentralen på Skutberget behöver rustas för miljonbelopp.
Motionscentralen på Skutberget behöver rustas för miljonbelopp. Foto: Helena Karlsson

På sikt måste motionscentralen på Skutberget totalrenoveras. Men redan nu måste vattenskador i herrarnas omklädningsrum fixas till.

Och det kostar miljonbelopp.

– Det kom lite olyckligt det här, konstaterar Sandra Hagstrand, enhetschef på kommunens fastighetsförvaltning.

Motionscentralens skick har varit en het potatis i Karlstad under många år och det står helt klart att det på sikt behövs en större renovering om den ska kunna fortsätta att användas.

– Motionscentralen firade 50 år förra året och den är väldigt otidsenlig på många vis. Till exempel så är herrarnas omklädningsrum två till tre gånger så stort som damernas och det speglar kanske inte riktigt hur det ser ut i dagens samhälle, säger Sandra Hagstrand.

Vattenskador i taket

Men än har inte kommunen kommit fram till exakt vad man har tänkt att göra med motionscentralen. Frågan har skickats till politikerna, men den lär inte ligga allra högst upp på dagordningen. Ska centralen totalrenoveras så ligger det minst ett par år framåt i tiden.

Men någonting som inte kan vänta är det där stora omklädningsrummet som herrarna ska ha tillgång till. Den delen av motionscentralen har nämligen stängt sedan ett par veckor tillbaka eftersom det upptäckts vattenskador i taket.

– Och det måste vi åtgärda med en gång så att det inte blir värre. Det kommer såklart lite olyckligt med tanke på att det kanske ska göras en helrenovering snart, men det här kan inte vänta, säger Sandra Hagstrand.

Ett par miljoner

Kostnaden för att renovera herrarnas omklädningsrum beräknas landa på 1,5 till två miljoner kronor, inte minst eftersom det handlar om så stora ytor, med en stor bastu och 13 duschar.

– Sedan kommer vi kanske redan nu att förbereda för att minska på det utrymmet något och anpassa inför den kommande renoveringen, då det blir lite mer likvärdiga utrymmen för damer och herrar, säger Sandra Hagstrand.

Arbetet med att renovera omklädningsrummet kommer att inledas relativt omgående, men när det kan tänkas att öppnas för allmänheten igen är oklart. Det beror till stor del på hur lång tid det tar att torka den uppkomna vattenskadan.

50 år i hälsans tjänst – Willy var med och byggde motionscentralenSkutbergsgården kan rustas för 17 miljoner: ”Tittat på renoveringsbehovet”Så kan Skutberget få nytt liv för 200 miljoner: ”Finns mycket att ta till sig”Sörensen om initiativet: ”Låter som något man hittat på på en kafferast”

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstadMotion och hälsaRenoveringarSandra HagstrandSkutbergetVattenskada

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.