Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänning miljonupptaxeras efter lyxrenovering

Publicerad:
Reporter Annica Buvik
Annica Buvik
annica.buvik@vf.se
Genrebild.
Genrebild. Foto: Janerik Henriksson/TT

En värmlänning som har lyxrenoverat sin fastighet, och betalat renoveringen från ett helägt bolag, upptaxeras nu med över nio miljoner kronor.

Skatteverket anser nämligen att det handlar om privata kostnader.

En man från Värmland har uppmärksammats för sina fastighetsrenovering, som varit i det exklusivare slaget. Det var under 2017-2018 som renoveringen ska ha genomförts.

Enligt mannen själv ska renoveringarna handlat om en satsning på ett företagshotell för uthyrning. Men myndigheten köper inte fastighetsägarens förklaring då han bara hyrt ut till närstående för en liten summa. Myndigheten har också efterfrågat marknadsföringsåtgärder för verksamheten – utan att få se några sådana, därför ska nu mannen betala ett fullt skattetillägg baserat på höjningen av hans beskattningsbara inkomst. I reda pengar handlar det om cirka två miljoner kronor.

Myndighetens beslut kan överklagas till förvaltningsrätten.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterMyndigheterRenoveringarSkatteverketVärmlands länÖverklaganden

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.