Hoppa till huvudinnehållet

Gigantisk skogsfastighet till salu – för 110 miljoner kronor

Publicerad:
Ett rejält stycke skog i norra Värmland är till salu för 110 miljoner kronor.
Ett rejält stycke skog i norra Värmland är till salu för 110 miljoner kronor. Foto: Areal

Det är ett rejält stycke skog som nu ligger ute till försäljning på Hemnet – totalt över 2 600 hektar.

Priset är också det ganska rejält tilltaget: 110 miljoner kronor.

Skogsegendomen ligger i Klarälvdalen, strax utanför Sysslebäck, och det handlar som sagt om ett stort stycke skog. Av de dryga 2 600 hektaren utgörs är strax över 2 100 hektar produktiv skogsmark som till stor del består av ung- och gallringsskog och en jämn fördelning av tall och gran.

Den som köper den här skogen har naturligtvis inte bara intresse av att ströva runt i sin egen skog och njuta av tillvaron och plocka bär, utan det handlar såklart främst om en investering.

– Och skog står sig ganska väl i den allmänna fastighetsturbulensen som är nu, så jag tror att det kan finnas ett stort intresse på marknaden. Framförallt om vi hittar någon som uppskattar att köpa så här mycket mark på en gång, säger mäklaren Tomas Karlsson på Areal.

Få kandidater

Men priset är förstås högt över vad de flesta plånböcker klarar av. Därmed kan det tänkas att försäljningen kan dra ut lite på tiden.

– Så är det ju, när vi pratar om de här pengarna så är det inte så många kandidater som är aktuella. Vi la ut det här objektet i förra veckan så det är för tidigt att säga än hur stort intresse det kommer att bli, men att det finns ett intresse vet vi, säger Tomas Karlsson.

Skogen i Sysslebäck är bara en av flera i Värmland som just nu ligger ute till försäljning på Hemnet.

Artikeltaggar

Djur och naturEkonomiFörsäljningHemnetMäklareSkogSysslebäckVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.