Hoppa till huvudinnehållet

Orkidéer sätter käppar i hjulen för planerad högstadieskola

Publicerad:
Den fridlysta orkidén knärot.
Den fridlysta orkidén knärot. Foto: Tommy Andersson

Med bara någon vecka kvar innan markarbetet skulle starta för Hammarös nya högstadieskola så har några blommor satt käppar i hjulen. Den fridlysta orkidén knärot har hittats på platsen.

– För att veta hur vi ska gå vidare med projektet behöver vi först få svar på vår dispensansökan hos länsstyrelsen. Det innebär att vi i dagsläget inte vet hur tidsplanen för den nya skolan kommer se ut, säger Rikard Enér, projektchef.

Planerna på avverkning och markarbete inför skolbygget har fått pausas i väntan på vad länsstyrelsen säger. Politikerna i fullmäktige klubbade i höstas att högstadieskolan Hammarlunden 7-9 skulle byggas bredvid den befintliga skolan, med inflytt och skolstart hösten 2025. Men innan länsstyrelsen gett besked så är det oklart när eller om skolbygget kan starta.

Artikeltaggar

BlommorDjur och naturHammarlundenHammarö

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.