Hoppa till huvudinnehållet

Kaptenen ska undersökas – vill se bättre eget spel: ”Energilösa och lite ängsliga”

Publicerad:
Sebastian Ohlsson dras med en fotskada och ska undersökas närmare under onsdagen.
Sebastian Ohlsson dras med en fotskada och ska undersökas närmare under onsdagen. Foto: JESPER ZERMAN

Degerforskaptenen Sebastian Ohlsson har missat de två senaste matcherna på grund av en fotskada.

Nu ska Ohlsson undersökas närmare och missar troligen minst en match till.

– Men det verkar inte vara en fraktur åtminstone, säger han.

Mittbacken Sebastian Ohlsson är en viktig pådrivare och nyckel för Degerfors passningsspel. Ohlsson har saknats i de två senaste matcherna och i bägge matcherna har passningsspelet varit en del i spelet som brustit.

Efter helgens match hoppades Degerfors få tillbaka sin kapten men foten gör ont och spel mot Djurgården på söndag känns avlägset.

– Det känns sådär, jag vet inte hur länge jag blir borta. Jag ska göra en magnetkameraundersökning under onsdagen så får vi se, det borde inte vara jättelångt bort med spel. Men jag kan inte träna just nu och har svårt att tro att det blir spel på söndag, åtminstone inte någon startelva, säger han.

Han har i stället fått följa laget från sidan och förvånades över att insatsen mot Mjällby inte var bättre. Sett till den starka insats i matchen före då Halmstad besegrades på hemmaplan.

– Jag tycker att vi har varit energilösa och lite ängsliga, främst i Mjällbymatchen. Chockerande är kanske fel ord, men vi gjorde en bra prestation mot Halmstad och det kändes som vi var på gång. Därför hade jag väntat mig mer i den matchen.

Helgens match mot Elfsborg var ett fall framåt – men Ohlsson upplevde återigen en ängslighet i laget.

– Det känns som att vi är fega de första 30 minuterna, vi vill inte ha bollen och får svårt att spela som vi vill. Matchen lever åtminstone i 90 minuter, men vi behöver få upp tempot och våga. Även enkla grejer som att springa mer tycker jag vi kan göra bättre.

”Cirkus allsvenskan”

Många spelare ur startelvan fanns med redan i fjol när Degerfors byggde upp sin starka hemmasvit. Och det är inte samspelet som brister, menar Ohlsson.

– Jag tycker att de som vi fått in är fina fotbollsspelare, men det känns som det funnits en ängslighet för vi vågar inte ha bollen och visar oss inte för varandra. Då blir det svårt, vi vill vara ett spelförande lag men så har det inte sett ut. Jag vet vilken kvalitet som finns, vi måste vara släppa ner axlarna. Då kommer det lossna för oss.

Finns det någon press kring att ni inte får göra en lika svag vår som i fjol?

– Jag tycker det känns mer avslappnat i år och matcherna har ändå levt till slutminuterna.

Någon tur med resultaten har Degerfors heller inte haft i inledningen. Ohlsson småskrattar lite när helgens och måndagens resultat från allsvenskan kommer på tal.

– Cirkus allsvenskan, säger han och fortsätter:

– Det är en svårtippad serie sen är det väl så att motivation ofta slår klass. Har ett lag rätt energi och inställning så räcker det långt. Det är kanske lite tragiskt att kvalitet inte alltid vinner, men energi och jävlar anamma ger poäng. Det måste vi försöka få in mer av, för bra fotbollsspelare har vi gott om, säger han.

Stabilt Degerfors U21 vann på bortaplan: ”Ska ha en eloge”

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollSebastian Ohlsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.