Hoppa till huvudinnehållet

Husvagn totalförstördes i misstänkt anlagd brand: ”Bara underredet kvar”

Publicerad:

Under natten till tisdagen brann en husvagn strax söder om Lundsberg i Storfors kommun. Räddningstjänst och polis misstänker att branden var anlagd.

– Det brinner i en husvagn, ingen direkt spridningsrisk. Den var övertänd, säger en operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

Larmet kom klockan 01.23, efter att en förbipasserande sett att det brann intill skogen.

”Bara underrede kvar”

Räddningstjänsten från Storfors åkte till platsen och började att släcka branden. Insatsledare på plats var Daniel Brandberg.

– När vi kom fram till platsen var husvagnen i princip helt utbrunnen, då fanns det bara ett underrede kvar. Det var inga personer där. Husvagnen stod inbackad på en liten skogsväg vid en asfaltsväg och där fanns det inget som branden kunde sprida sig till. Sen har de senaste dagarnas regnande gjort att det var gynnsamt för oss också, säger han.

– Vi släckte av det lilla som fanns kvar och såg till att det inte brann när vi lämnade, insatsen tog bara en kvart.

Vid 02-tiden ska personalen ha varit i stort sett färdig med det arbetet.

Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt SOS.

Misstänker skadegörelse

Polis var också på plats. Patrullen fotograferade, säkrade spår och skrev sedan en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Räddningstjänsten har inte kunnat säga att det ska ha börjat brinna på något naturligt sätt och då tror vi att någon har gjort något som fått husvagnen att börja brinna, säger Olga Korpela, vakthavande befäl i polisens region Bergslagen.

Daniel Brandberg förklarar.

– På sättet husvagnen stod såg den inte ut att ha varit använd. Den var helt öde och man fick känslan att den var dumpad där eftersom den stod mitt ute i ingenstans. Vi såg ingen naturlig orsak till branden, säger han.

Polisen hade på tisdagsmorgonen ännu ingen person misstänkt för skadegörelsen.

Här var branden:

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättHusvagnarLundsbergOlyckor och katastroferSOS AlarmStorfors kommun

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.