Hoppa till huvudinnehållet

Så är läget med San Moteur efter febern som stoppade starten i lördags

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det blev ingen start för San Moteur på V75 i lördags.

På grund av feber fick han stå över trippen till Jägersro, men det är ingen fara för matchningen mot Elitloppet.

– Vi vill starta i Paralympiatravet på Åby men vi har inte fått en inbjudan än, berättar Håkan Arvidsson.

San Moteur är ett stort värmländskt hopp till årets Elitlopp och årsdebuten på Färjestad under långfredagen blev perfekt med en enkel seger efter att Björn Goop kört till spets ut på slutvarvet.

Nästa plan i matchningen mot Elitloppet var att starta i uttagningsloppet till Paralympiatravet på Jägersro den gångna helgen men man tvingades att stryka honom på grund av feber.

Ägaren Håkan Arvidsson kommer nu med lugnande besked.

– Det är ingen fara alls. Han fick en febertopp på tisdagen förra veckan och då tog vi beslutet att stryka direkt. Det spelade ingen roll om San Moteur skulle bli feberfri för han ska inte starta på lördagen när han har haft feber samma vecka.

Kan få wild card

Febern släppte också snabbt.

– Den var borta på torsdagen. San Moteur gick ett jobb under måndagen och nu är jag inte orolig för att det ska bryta ut någon förkylning. Varför han fick lite feber har jag inget svar på men nu känns han underbart fin igen.

Trots att San Moteur inte kunde starta i uttagningsloppet till Paralympiatravet kan det bli en start i finalen på Åby den 6 maj ändå.

Banans sportchef Jon Walter Pedersen klargör för Travronden att det finns en paragraf i reglementet som innebär att en svensktränad häst som startanmälts till deltävling kan få ett wild card till finalen.

Och startanmäld var San Moteur till i lördags.

– Jag läste att vi kan få ett wild card men någon officiell inbjudan finns det inte från Åby än. Jag hoppas och tror att vi ska få den, men eftersom jag inte har pratat med Jon Walter Pedersen vill jag inte gå ut med att vi ska starta där. San Moteur ska få ett lopp till i kroppen innan Elitloppet och det som skulle passa bäst är att vara med i Paralympiatravet.

Blev orolig

Om det kommer, vilket det lär göra, en inbjudan till Paralympiatravet så blir det med absolut racerbalans där till skillnad mot i årsdebuten.

– Det blir barfota bak och aluminiumskor fram. Det är den balansen som han hade i Victory Tillys lopp och Jubileumspokalen förra året, informerar Arvidsson.

Som kan andas ut efter att sjukdomen hos hans stjärnhäst blev kortvarig.

– Man blir naturligtvis orolig som fasen. Men det gick över fort och hästen ser väldigt fin ut igen.

Artikeltaggar

Björn GoopHåkan ArvidssonSan MoteurTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.