Hoppa till huvudinnehållet

Silver blev till guld för Åhlin – flera värmlänningar i topp

Publicerad:
Fredrik Åhlin, med kartläsaren Joakim Sjöberg, vann Silverratten.
Fredrik Åhlin, med kartläsaren Joakim Sjöberg, vann Silverratten. Foto: Team Nybe

Fredrik Åhlin var snabbast av alla 128 startande i rallytävlingen Silverratten.

Det var också värmländskt i tvåhjulsdrivna klassen och i Volvo genom Isak Reiersen och Dennis Rådström.

Tävlingen, som ingick i MAS-cupen, Sydsvenska rallycupen och Smålands DM, avgjordes på lördagen i Älmhult och omfattade fem sträckor på sammanlagt drygt tre mil.

Karlstadsföraren Åhlin med kartläsaren Joakim Sjöberg i en Skoda Fabia R5 vann första sträckan före Patrik Flodin, med värmländske kartläsaren Göran Bergsten.

Flodin gick förbi efter seger i de efterföljande två sträckorna. Åhlin återtog kommandot efter SS4, med åtta sekunder, och på transporten till femte och avslutande sträckan tvingades Flodin bryta på grund av tekniska problem.

Det innebar att Åhlin tämligen ohotat tog hem rallyt, 31,9 sekunder före Albin Nordh, Ydre, teamkamrat i Team Nybe.

Nia totalt och etta bland de tvåhjulsdrivna ekipagen kom Östmarksföraren Isak Reiersen, Ford Fiesta Rally 4, trots att han deltog i B-förarklassen. Han var drygt två minuter bakom Åhlin och slog klasstvåan Patrik Hallberg, Haninge, med 9,4 sekunder.

I fredags presenterade Dennis Rådström från Torsby en EM-satsning med tre starter i en Ford Fiesta Rally 2. Nu åkte dock Rådström och kartläsaren Johan Johansson en Volvo 262 i Appendix K. Det blev klassvinst med hela 1.40 minuter före Christer Karlsson, Östergötland. Dessutom 18:e-plats totalt.

Artikeltaggar

ÄlmhultDennis RådströmFredrik ÅhlinHaningeIsak ReiersenPatrik FlodinRallyTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.