Åtta restauranger på sex timmar!
Kan det vara något?
Det tyckte i alla fall 350 Karlstadsbor som trivdes i solgasset.
– En bra start på en härlig dag, säger Annette Borneland om dagens första matstopp.
Matkonceptet Moveat såg dagens ljus 2018 och kom till Karlstad året efter. Ett antal restauranger serverar en smakportion av en rätt från menyn medan gästerna promenerar i egen takt runt mellan restaurangerna.
Arrangören rekommenderar en halvtimme per stopp.
– Det låter bra. Vi vill ju hinna med alla restauranger, säger Cissi Östlund när hon som bland de allra första checkar in och får sitt armband vid Cava 42.
Har ni varit med tidigare?
– Hon är rutinerad, svarar Östlund och tittar på Alexandra Grundel Lauritzen.
Det är femte gången som Alexandra kombinerar motion och nöje.
– Jag älskar mat och vill gärna prova många olika rätter.
Dagens förväntade favorit är sparrisarrancini som står på menyn hos Drott Bar.
– Jag gillar risotto och arrancini. Drott Bar har också levererat förr, säger hon.
Pokébowl med salmalax är dagens utvalda rätt hos Happy Kitchen.
– Den var fräsch och smakade gott, säger Alexandra Grundel Lauritzen efter första tuggan.
– Den är jättepopulär på lunchen, säger Therese Assaf på Happy Kitchen och delar ut portioner till gästerna som börjar rada upp sig vid entrédörren.
Hos Cava 42 serverades det rimmad halstrad torskrygg på ett skålformat tacoskal.
– Det var gott, säger Ulf Gustafsson och njuter av förmiddagssolen.
– Den härliga inramningen med vädret gör att det smakar extra bra, skjuter bordsgrannen Håkan Borneland in.
Simon Håkansson, vd för Moveat, berättar att det blir en ny omgång med mat och promenad i Karlstad redan den 29 april.
– Det är första gången vi kör en dubbelhelg i Karlstad. Det har varit ett enormt intresse med en kölista på flera hundra namn. Karlstad känns som en bubblande matstad, säger han.
Även nästa lördag sätts ett tak på 350 gäster.
– Vi vill att det ska bli en bra upplevelse. Restaurangerna ska servera något som representerar dem. En bra mix av allt från fine dinner till street food. Man ska gå runt och äta en avsmakningsmeny på åtta olika restauranger i stället för på ett samma bord.