Hoppa till huvudinnehållet

Efter tre års process: Grönt ljus för duvslaget på Färjestad

Publicerad:
Hewa Taher Muhammed i Karlstad Duvförening har till slut fått klartecken för duvslagen på Färjestad.
Hewa Taher Muhammed i Karlstad Duvförening har till slut fått klartecken för duvslagen på Färjestad. Foto: HP Skoglund

Sommaren 2020 lämnade Karlstad Duvförening in en ansökan om att anlägga duvslag på Färjestad. Nu, efter tre år av överklaganden och byråkratisk process, kom slutligt klartecken.

Stadsbyggnadsnämnden beslutade på onsdagen att ge bygglov till föreningen, samt att påföra en byggsanktionsavgift eftersom duvslagen funnits på plats sedan senhösten 2020. De byggdes efter att kommunen första gången gett ett positivt besked – men innan beslutet vann laga kraft.

Efter att Färjestads ridklubb klagat för att man inte fick yttra sig i frågan – man var oroliga att hästarna kunde skrämmas av duvorna – togs ärendet om. Och då blev det avslag. Men det överklagades av föreningen till länsstyrelsen och vidare till mark- och miljödomstolen.

I slutänden återfördes hela ärendet till kommunen för ny hantering – och den här gången gick det bättre.

– Det har varit mycket arbete med allting, men nu vill jag bara tacka kommunen för att vi får fortsätta vår verksamhet. Duvor är tydligen inte så populära djur bland alla, men jag vill gärna att folk kommer och tittar lite längre fram i sommar när äggen kläckts och ungarna vuxit till sig. Vi ska ordna en altan som man kan sitta på, säger ordföranden duvföreningens ordförande Hewa Taher Muhammed.

Ny dom: Duvslagen får vara kvarDuvföreningen överklagar: ”Kommunen som har missat”Duvslagen måste rivas: ”Fattar ingenting!”Duvslagen i fara: “Förstår inte problemet”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättBygglovFärjestadKarlstadKarlstads kommunÖverklagandenSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.