Hoppa till huvudinnehållet

FBK-duon förlänger: ”Mitt hjärta har alltid slagit för Färjestad”

Publicerad:
Gabriella Johansson gjorde 19 poäng på 18 matcher i grundserien.
Gabriella Johansson gjorde 19 poäng på 18 matcher i grundserien. Foto: Patric GILL

Värmländskorna Gabriella Johansson och Linda Glädt har förlängt med Färjestad.

Två tjejer med bollklubben nära hjärtat.

– Att få dra på sig Färjestadströjan har alltid varit en barndomsdröm, säger Johansson.

Det trummas på för fullt borta i Färjestadslägret med nya förlängningar. Emma Murén har definitivt inte legat på latsidan sedan övertagandet av sportchefsrollen.

Under tisdagseftermiddagen presenterades ytterligare två kontraktsförlängningar.

Gabriella Johansson och Linda Glädt.

– Gabriella Johansson anslöt till Färjestad inför den senaste säsongen och blev direkt en stabil spelare i försvaret. – Hon var en av våra bästa backar i slutspelet och kommer att fortsätta ha en viktig roll i försvaret. Hon tar för sig på isen, vågar hålla i pucken och har en bra blick för spelet, säger Murén till klubbens hemsida.

FBK-försvararen har spenderat större delar av livet i huvudstaden. Men föddes – det gjorde hon i Karlstad.

– Att få dra på sig Färjestadströjan har alltid varit en barndomsdröm och för mig var det självklart att skriva på för nästa säsong. Färjestad BK erbjuder en trivsam miljö där jag ser fram emot att utvecklas ännu mer. Dessutom har laget fått mig att tycka hockeyn är motiverande igen och det ska bli oerhört kul att få fortsätta den här resan, säger 21-åringen.

Värmländskan fortsätter

En som tillhört klubben en längre tid nu är Skårefostrade Linda Glädt.

I grundserien landade Linda Glädt in på 96,3 i räddningsprocent på sex matcher.
I grundserien landade Linda Glädt in på 96,3 i räddningsprocent på sex matcher. Foto: Patric GILL

26-åringen anslöt till Färjestad inför säsongen 2014/2015 och har varit Karlstadstrogen sedan dess.

Nu förlänger även hon sitt kontrakt med klubben.

– Att jag skulle skriva på för Färjestad var ingen tvekan alls. Att det dessutom blir min tionde säsong i grönvitt känns otroligt bra, kul och ärofyllt. Mitt hjärta har alltid slagit för Färjestad, så det känns stort att få förtroendet att spela ännu en säsong med skölden på bröstet. Det är få saker som slår att få ta på sig den gröna tröjan och glida ut på isen i Löfbergs Arena till en förväntansfull publik som stöttar oss i med- och motgång. Jag är riktigt taggad på den nya säsongen med nya möjligheter, och jag tror att vi har något riktigt stort på gång, säger målvakten.

Nu har Färjestad både Jule Flötgen och Lina Glädt på kontrakt precis som senaste säsongen.

– Linda växte mer och mer förra året där jag tycker hon gjorde det väldigt bra när hon fick hoppa in i matcher. Jag tror att Linda kommer växa ännu mer nästa säsong och ta ännu ett kliv i sin utveckling hos oss. Dessutom är det ju extra roligt eftersom hon varit med hela vägen från starten, avslutar Emma Murén.

Artikeltaggar

Emma MurénFärjestad BK DamIshockeyLinda Glädt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.