Hoppa till huvudinnehållet

Carli öppnar nytt – satsar på sommarcafé: ”Vi känner oss trygga i det här”

Publicerad:
Daniel Kristensen driver Carli Choklad. Deras hemmagjorda praliner kommer få följa med till Arvika och sommarcaféet de öppnar.
Daniel Kristensen driver Carli Choklad. Deras hemmagjorda praliner kommer få följa med till Arvika och sommarcaféet de öppnar. Foto: Peter Bäcker

Daniel Kristensen tog över Carli Choklad för ett år sedan, och har fått mycket att hända sedan dess. Nu är det dags för nästa steg och konditoriet öppnar sommarcafé i Arvika.

– Det känns som att vi tar med oss det vi är bra på till Arvika, säger Daniel Kristensen.

Daniel Kristensen och Li Thi Dam tog över tyglarna på Carli Choklad för ett år sedan. De är ursprungligen från Arvika och har känt till Sågudden länge.

– Det är en fantastiskt fin plats på sommaren och det passar med den verksamheten vi bedriver i dag, säger Daniel Kristensen.

Under en lång tid har de haft siktet inställt på att ta sig in i Arvika. Sågudden är ett av flera ställen som har varit av intresse.

Till sommarcaféet tar de med sig sina praliner och bakverk, och såklart också den italienska glassen. De kommer även tillhandahålla sådant som Sågudden ville ha kvar på menyn, som lättare maträtter.

Carli Choklad plockar med sig glass och praliner och öppnar café på Sågudden i sommar.
Carli Choklad plockar med sig glass och praliner och öppnar café på Sågudden i sommar. Foto: Kerstin Herö

I dag är Daniel Kristensen konditor och glassmästare, men han har tidigare drivit restaurang. Den breda grunden gör att det finns många godbitar att plocka från.

– Det känns som att vi tar med oss det vi är bra på till Arvika. Vi har plockat ut det bästa av allt.

Efter ett möte med fornminnesföreningen i Arvika kändes det självklart att ta över verksamheten. Daniel Kristensen tycker det känns som att de vill samma saker.

Nu väntar arbete med att anpassa lokal och kök efter verksamheten. Personal behöver också anställas. De räknar med att anställa sex stycken för att täcka upp schemat.

– Sommaren är en intensiv period med högt tempo. Barnfamiljer vill ha sina glassar fort, de vill inte stå och vänta, säger han och skrattar.

Carli tillverkar mellan 70 och 80 smaker glass och kommer erbjuda en stor variation.
Carli tillverkar mellan 70 och 80 smaker glass och kommer erbjuda en stor variation. Foto: HP Skoglund

Trots att våren och sommaren kommer bjuda på mycket jobb är Daniel Kristensen glad över beslutet.

– Vi ser fram emot det här, mycket mer än vad man kanske egentligen borde göra när man startar på det här sättet. Vi känner oss trygga i det här eftersom det inte är första gången vi startar upp något nytt, och vi har ju med oss produkterna.

Carlis succésatsning på unika praliner: ”Som att äta tårtor”Här är frysarna full-laddade med glass inför värmeböljan

Artikeltaggar

ArvikaCarli ChokladGlassHandelMat och dryckRestaurangerSågudden

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.