Hoppa till huvudinnehållet

Skoptag för exklusiva bostäder: ”Fantastiskt att se området förvandlas”

Publicerad:
Jarl-Henrik Karlsson, Annelie Karlsson, Annika Hedlund och Gunnar Hedlund ser fram emot inflyttning inom ungefär två år.
Jarl-Henrik Karlsson, Annelie Karlsson, Annika Hedlund och Gunnar Hedlund ser fram emot inflyttning inom ungefär två år. Foto: Kent Sjögren

Löfbergs och Prepart satte på måndagen skopan i backen för ett av de mer exklusiva bostadsprojekten i Karlstad. Våren 2025 ska de 49 lägenheterna med utsikt mot Tullholmsviken stå klara.

– Det är fantastiskt att se det här området förvandlas, säger Annika Hedlund som står i väntans tider att få flytta in.

Det blir ingen lång flytt för henne och maken Gunnar – de bor sedan tio år tillbaka i radhusen nåt stenkast söderut från byggarbetsplatsen – men det visar hur mycket de trivs i stadens senaste tillväxtområde.

– När vi kom hit luktade det fortfarande korv från Konsums charkfabrik, nu känner man knappt igen sig. Det kommer bli väldigt trevligt när allt står klart, menar Annika Hedlund.

Deras blivande grannar Annelie och Jarl-Henrik Karlsson har snäppet längre att flytta, hela vägen från andra sidan Mariebergsviken, men ser också fram emot det.

– Huset kommer bli väldigt fint, och läget här ut mot vattnet är svårslaget. Vi längtar!

Tomas Rhöse, Stefan Backlund, Therese Gustafsson och Anders Tallgren fanns med när satsningen på de 49 nya bostäderna lanserades officiellt.
Tomas Rhöse, Stefan Backlund, Therese Gustafsson och Anders Tallgren fanns med när satsningen på de 49 nya bostäderna lanserades officiellt. Foto: Kent Sjögren

Löfbergs Fastigheters vd Tomas Rhöse bekräftar att planerna för just detta bygge är något utöver det vanliga. Konceptet är framtaget i samarbete med arkitektbyrån Scott Rasmusson Källander, och istället för de tegelfasader som dominerar i Inre hamn har man valt mörka träpaneler mixat med mörka plåtdetaljer.

För de som bor på översta etagen blir det extra påtagligt: 254 kvadratmeter plus drygt 100 kvadrat terrass...

– Ja vi ville skapa en lite mer exklusiv känsla i det här unika läget, i både material och utformning. Det ska andas kvalitet både in- och utvändigt.

Marknaden är lite osäker just nu, var det självklart att köra på?

– Vi hade lite diskussioner, men vi känner ändå att det här läget och konceptet gör att det fungerar även när det är lite mer skakigt. Att andra byggherrar dragit i handbromsen gör det också lite lättare för oss, med säkrare leveranser och så vidare.

Både Anders Tallgren (S) och en av de framtida bostadsrättsinnehavarna bidrog till de första skoptagen för de exklusiva bostäderna.
Både Anders Tallgren (S) och en av de framtida bostadsrättsinnehavarna bidrog till de första skoptagen för de exklusiva bostäderna. Foto: Kent Sjögren

Själva skoptaget stod dels en av de framtida boende, Stefan Backlund, och dels stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Tallgren (S) för. Den sistnämnde ser positivt på satsningen:

– Från kommunens sida är vi angelägna om att det fortsätts byggas i staden, det finns behov av fler bostäder. Hela den här delen av staden är ju inne i en omvandling från industri och produktion till bostäder, och vi stärker upp med en ny förskola, ombyggnad av Orrholmens skola, en ny idrottshall och bättre bussförbindelser. Och förhoppningsvis snart också en ny kulturscen.

Artikeltaggar

Anders TallgrenBostad och byggenBostäderCoopKarlstadLägenheterLöfbergsMariebergOrrholmenPrepartRadhusSkolorTomas Rhöse

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.