Hoppa till huvudinnehållet

Blytung EM-premiär för Sverige och Crusadersspelarna: ”Större än oss”

Publicerad:
Nathalie Bengtsson är spelande sportchef i Carlstad Crusaders och har varit med och firat flera SM-guld med klubben. Hon har dessutom representerat det svenska landslaget flertalet gånger i olika tävlingssammanhang.
Nathalie Bengtsson är spelande sportchef i Carlstad Crusaders och har varit med och firat flera SM-guld med klubben. Hon har dessutom representerat det svenska landslaget flertalet gånger i olika tävlingssammanhang. Foto: Tommy Andersson

Sverige och Crusadersspelarna föll tungt i lördagens EM-premiären mot Storbritannien på Six Ways Stadium, strax utanför Birmingham. Storbritannien körde över svenskorna med 40-0.

– Vi har mycket vi kan ta med oss härifrån, men de är storleken större än oss, säger Crusadersspelaren Nathalie Bengtsson.

Det svenska laget, med tio spelare och fem coacher från Carlstad Crusaders, fick en tuff start i öppningsmatchen mot fjolårets VM-silvermedaljörer.

– Vi kommer med en trupp som är väldigt mixad, det är stor generationsomväxling. Vi fick en bra värdemätare av detta och jag tycker ändå att det fungerade bra, det är mycket vi kan ta med oss härifrån.

Efter halvtid stod det 27-0 på tavlan och svenskorna fick slita hårt.

– Vi har ett anfall som är väldigt nytt, ett nytt spelsystem. Defensiven var bra men anfallet har det tufft, vi har inte hunnit spela ihop oss där ännu, det blir en annan timing.

Äventyret med Crusadersspelarna

Bengtsson hyllar laget efter tunga förlusten och tycker att de uppträdde förvånansvärt stabilt för att vara en EM-premiär.

– Ja vi har ju mentala kollapser ibland men jag tycker det var förvånansvärt stabilt i truppen. Vi gjorde det bra tycker jag.

Hur känns det att vara iväg på ett sådant här stort äventyr med så många från Carlstad Crusaders?

– Det är det bästa av det här grejerna! Häftigt att spela EM och framförallt att få dela det med hemmakompisar. Detta är något man gör ihop och dessutom att vi spelar vår första match för säsongen i ett EM, vår premiär är inte fören om två veckor.

EM-turneringen spelas över två år och härnäst för svensk del väntar en hemmamatch mot Finland i höst.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad CrusadersNathalie Bengtsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.