Hoppa till huvudinnehållet

Fler använder internet i Värmland – här är kommunerna som sticker ut

Publicerad:
Allt fler Värmlänningar använder sig av fast bredband.
Allt fler Värmlänningar använder sig av fast bredband. Foto: Claudio Bresciani / TT

Allt fler Värmlänningar använder sig av fast bredband. Två kommuner sticker ut, Forshaga och Filipstad. Där har antalet användare av fast bredband ökat mest i länet.

Fler väljer att ansluta sina hus till fiber och använder sig av fast bredband, enligt ny statistik från Post- och telestyrelsen, PTS.

I Filipstad har antalet användare ökat med 28 procentenheter, och i Forshaga har antalet ökat med 27 procentenheter. Siffrorna är höga och får de båda kommunerna att stick ut.

– Nyckeln i Forshaga och Filipstad har varit engagerade aktörer och kommuner i ett välfungerande samarbete, säger Erik Larsson, regional bredbandskoordinator i Region Värmland, i ett pressmeddelande från Region Värmland.

I dag använder totalt 78 procent av de som bor i länets tätbefolkade områden bredband, medan 72 procent av de som bor i gles- och landsbygder använder sig av det.

– Att ha tillgång till en väl utbyggd och fungerande digital infrastruktur är avgörande för att alla ska ha likvärdiga möjligheter till företagande, arbete, boende och välfärd oavsett var i landet man bor, säger Stina Höök (M), vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Artikeltaggar

BredbandErik LarssonFilipstadForshagaPost- och telestyrelsenRegion VärmlandStina HöökTeknik och vetenskap

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.