Hoppa till huvudinnehållet

Det finns bara ett ord – klass

Publicerad:
Långfredagstrav i Karlstad.
Långfredagstrav i Karlstad. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag har funderat och funderat. För att sammanfatta förra veckans påskhelg väljer jag att endast använda ett ord denna gången.

Klass.

Ni som vet ni vet. Långfredagen på Färjestadstravet blev inget annat än en succé.

San Moteur vann årsdebuten utan några som helst bekymmer, vädret var enormt bra och hela 5500 personer besökte ovalen i Karlstad under fredagen. Sjukt kul att se!

Från publikhåll och upplevelsemässigt ger jag tävlingsdagen 5 plus.

Känslan att vara på plats var som alltid väldigt bra och några av mina vänner som aldrig hade varit på trav tidigare, ville gärna gå dit igen framöver.

Spelmässigt var det ganska kallt och dom flesta favoriterna var tyvärr svårslagna i sina respektive lopp. Det kan jag köpa den här gången, eftersom den sportsliga kvalitén vägde upp och vi fick se flera prestationer som höll en väldigt hög nivå.

Efter en sådan helg är jag nästan utbränd men det är bara upp på hästen igen som dom säger och på lördag körs V75-tävlingarna på Axevallas travbana utanför Skara.

Långt upplopp och så vidare vet ni redan, men jag har kikat igenom omgången och hittat flertalet hästar vi kan ta betalt på.

Häng med!

V75-1

1 Lozano Di Quattro galopperade senast men blir återigen favorit. Fick läget och ska streckas men det är ingen häst jag kastar mig över.

9 El Vego Khalifa är det roligaste men framförallt värsta motbudet. Har varit bra en längre tid och jag kan tänka mig att låsa i inledningen.

Min rank: 9-1-3

V75-2

3 Gold Eagle är intressant med Magnus A Djuse. Varit ute i monté på slutet men det brukar ge nytändning.

6 Noble A.F kan öppna och kommer garanterat sitta bra på det. Trivs verkligen på distansen och streckas. Jäkla stor häst för övrigt.

9 Email fick ni som vinnare förra veckan på långfredagstravet. Formen är bra och får han bara spara sin speed till slut, blir han farlig.

Min rank: 3-6-9

V75-3

1 Balboa Lux kan lägga iväg ifrån start och senast han var i Sverige blev det ett flertal segrar. Streckas från ett bra läge.

6 Corsaronero Font kommer jag inte sluta jaga och i den senaste starten blev han fast med krafter kvar. Given här.

8 Hidalgo Heldia är nog den bästa hästen men han fick inget vidare startspår. En i mängden och gardering känns tryggt.

Min rank: 6-8-1

V75-4

11 Marabou Brodda gillar jag skarpt och detta är en klassklättrare. Hon har varit hur bra som helst och med lite balansändringar nu tror jag hon städar av detta gänget också. Spikas.

4 You To Ezme och 10 Make It A Star är skrällbuden. Att Markus B Svedberg tränar båda två är lite komiskt måste jag säga.

Min rank: 11-10-4

V75-5

1 Pinto Bob avslutade som en kanon i det senaste framträdandet och till nuvarande procent kan jag tänka mig att strecka honom.

7 Cicero T.G. har hög kapacitet men jag vet inte riktigt vart jag ska placera honom. Senast blev allt helt fel. Revansch nu?

9 Unico Broline vann efter uppehåll senast och nu rycker man samtliga skor. Hett segerbud.

10 Aetos Kronos vann äntligen senast och wow vad bra han var den dagen. Nu sticker procenten iväg och han har haft feber. Streckas ändå.

Min rank: 9-7-10-1

V75-6

1 Swish The Cash höll tappert i årsdebuten och sköter han sig i volten ska han räknas.

3 Strängnäs Palema kan betydligt bättre än vad han har visat på slutet. Streckas på kapacitet.

13 Albert Zonett är stark och gynnas av distansen. Kan definitivt segerstrida. Jag vill dock plocka med många här. Öppet lopp.

Min rank: 1-3-13

V75-7

4 Rob The Bank har tveklöst helgens bästa namn. I årsdebuten blev det galopp men han såg fin ut efter den. Förstahäst och möjligen en spik i avslutningen.

5 Laredo Boko vann efter en tuff resa i den senaste starten. Då efter vila och han kommer vara betydligt bättre nu.

10 Calamari har också ett lopp i kroppen och nu sätter man på den amerikanska vagnen. Intressant trots läget om man garderar.

Min rank: 4-5-10

Olivers spaning

Spikförslaget: 11 Marabou Brodda i V75-4 kliver runt samtliga.

Draget: 6 Corsaronero Font i V75-3 blir för lite spelad.

Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar i länken här.

Artikeltaggar

FärjestadstravetSan MoteurTravTravV75