Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen gör Duplantis sällskap efter supersuccén: ”Mer professionellt”

Publicerad:
Henrik Larsson är numera sponsrad av Puma – precis som Armand Duplantis.
Henrik Larsson är numera sponsrad av Puma – precis som Armand Duplantis. Foto: FREDRIK SANDBERG /TT

Henrik Larsson har redan inlett året med dubbla svenska rekord.

Nu fortsätter framgången för värmlänningen.

– Även om jag inte friidrottar för pengarnas skull ger det mig naturligtvis en stabilitet, säger 23-årige sprintern om det nya sponsoravtalet.

Nytt svenskt rekord och SM-guld i slutet av januari.

Nytt svenskt rekord och EM-brons i början av mars.

2023 har varit en framgångssaga så här långt för Henrik Larsson. Något som bara fortsätter.

I onsdags tecknade sprintern ett sponsoravtal med världsmärket Puma.

– Det är verkligen jätteskönt. Det fanns lite intresse redan efter SM, vilket blev ännu större när det gick så pass bra i EM också. Där var det representanter från alla möjliga märken, säger Larsson.

Puma sponsrar sedan tidigare bland annat världsstjärnorna Armand Duplantis och Karsten Warholm – även Usain Bolt när han var aktiv. Nu får de sällskap av 23-åringen från Karlstad.

– Även om jag inte friidrottar för pengarnas skull ger det mig naturligtvis en stabilitet. Det blir professionellare och en morot att fortsätta utvecklas. Inte för att jag känt mig stressad tidigare, men det kan nog bli mer avslappnat nu vilket förhoppningsvis underlättar.

Daniel Wessfeldt är agent åt bland annat stavhopparen Armand Duplantis, simmerskan Sarah Sjöström och Indycar-föraren Marcus Ericsson.
Daniel Wessfeldt är agent åt bland annat stavhopparen Armand Duplantis, simmerskan Sarah Sjöström och Indycar-föraren Marcus Ericsson. Foto: JOEL MARKLUND

Kontakten med Puma var det superagenten Daniel Wessfeldt som skötte.

– Jag har ett bra samarbete med dem (agentföretaget JRS Sports Management), där jag aldrig var inblandad i förhandlingarna.

Hamnade ni i en sits där ni var tvungna att tacka nej till andra attraktiva erbjudanden?

– Nej, inte riktigt. Wessfeldt tyckte tidigt att Puma var det bästa alternativet. Vi kollade lite med andra märken, men Puma kändes rätt från första stund.

Tävling i maj

Efter EM-bronset hade sprintern två veckors ledighet från träning. Nu är fokus inställt på Köpenhamn, 27-28 maj.

– Det är inget som är helt spikat ännu, men det är en ny tävling för året. Det är en slags variant på Nordenkampen som tävlas inomhus, fast denna tävling är i stället utomhus. tanken är att jag då ska springa både 100 och 200 meter, säger Henrik Larsson.

Artikeltaggar

Armand DuplantisDaniel WessfeldtFriidrottHenrik LarssonKarlstadUsain Bolt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.