Hoppa till huvudinnehållet

Då ska nya förskolan för 61 miljoner vara klar – tolv avdelningar och 144 barn

Publicerad:
Nya Zakrisdals förskola är tänkt att bli inflyttningsklar våren 2025.
Nya Zakrisdals förskola är tänkt att bli inflyttningsklar våren 2025. Foto: ILLUSTRATION: KARLSTADS KOMMUN

Våren 2025.

Då är det tänkt att nya Zakrisdals förskola med plats för 144 barn ska stå klar.

Om upphandlingen ryms inom budgeten på drygt 61 miljoner kronor.

Zakrisdals paviljongsförskola ska avvecklas. I och med det väntas närmare 3 000 nya bostäder i området, om nuvarande planer förverkligas, vill Karlstads kommun satsa på en permanent förskola i två våningsplan. Förskolan byggs intill den nuvarande med ett första spadtag under hösten 2023. Planen är att barnen ska kunna flytta in under våren 2025.

Förskolan byggs enligt samma koncept som Stormyrens och Orrholmens förskolor. Varje avdelning på Zakrisdal får tolv barn med en total kapacitet på 144 barn.

Utemiljön blir där de nuvarande paviljongerna är placerade. Varje barn beräknas få en utemiljö på cirka 42 kvadratmeter, vilket överstiger Boverkets rekommenderade norm med två kvadratmeter.

På onsdag väntas politikerna i teknik- och fastighetsnämnden ge förvaltningen i uppdrag att handla upp en entreprenör för bygget. Den beviljade projektbudgeten är 61,1 miljoner kronor.

Fler avdelningar och mindre barngrupper i ny förskola

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostäderBudgetarFörskolorKarlstads kommunSkola och utbildningUpphandlingZakrisdal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.