Hoppa till huvudinnehållet

SSL-meriterade centern öppnar för fortsättning i KIBF: ”Jag är intresserad”

Publicerad:
Jesper Karlsson öppnar för en ny SSL-sejour i Karlstad IBF.
Jesper Karlsson öppnar för en ny SSL-sejour i Karlstad IBF. Foto: Tommy Andersson

Återkomsten till Karlstad IBF slutade på bästa sätt. Jesper Karlsson fick en stor roll samtidigt som laget tog sig tillbaka till SSL.

Nu öppnar han för att stanna.

– Vi har inte haft något riktigt snack, men jag har väl fått lite antydningar att de vill ha mig kvar, säger han.

Ännu en kvalhjälte stannar i Karlstad IBF – får debutera i SSL

Hagfors IBS center Jesper Karlsson värvades in i sista minuten av Karlstad IBF som ville stärka upp truppen inför slutspurten av grundserien samt SSL-kvalet. Karlsson lämnade Karlstad IBF i samband med att klubben åkte ur SSL 2017 och har därefter gjort sex säsonger i division 1 med Hagfors IBS.

Kort efter att SSL-kontraktet blev klart hyllade KIBF-tränaren Jesper Karlsson och poängterade att värvningen var en viktig del i avancemanget. Enligt uppgifter till VF finns ett intresse från klubben att behålla Karlsson som själv kan tänka sig en ny SSL-satsning.

– Det är intressant. När jag valde att spela i Hagfors för några år sedan trodde nog många att jag var nöjd och färdig, för att jag skulle spela i division 1. Själv har jag inte känt så utan jag har alltid känt att jag har mer att ge. Sen finns det andra saker i livet också – men nu passade det bra in och jag fick chansen också, säger han.

”Norda” om avancemanget – hyllar sista minuten-värvning: ”Gav oss förutsättningar”

Några praktiska hinder i livet för en ny sejour i högsta serien ser han inte. Karlsson har totalt fem SSL-säsonger på meritlistan. Tre med Karlstad IBF och två med Granlo.

– Vill man något så går det ofta att lösa. Nu har det bara gått några dagar och vi har inte haft det snacket än. Men såklart är jag intresserad samtidigt som vi ska smälta det här och landa i det.

Vad känner du låg bakom ert starka kvalspel?

– Framför allt att vi var så trygga och stabila i det vi gör. Bakom stjärnspelarna gör många ett otroligt bra jobb. Jag tycker att vi visade kyla i alla fem matcher även om det var på mycket känslor, säger Karlsson.

Stor intervju – så ser Karlstad IBF:s SSL-satsning ut: ”Då ska de få chansen””Jag tror inte att vi har sett slutet på Nordström-effekten i Karlstad IBF än”Stjärnan förlänger med Karlstad IBF efter SSL-avancemanget: ”Ville inte flytta”

Artikeltaggar

InnebandyJesper KarlssonKarlstad IBF Herr

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.