Hoppa till huvudinnehållet

Peter Sörensen och KPL gör ett viktigt jobb

Publicerad:
Karlstadpartiets talesperson Peter Sörensen.
Karlstadpartiets talesperson Peter Sörensen. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag är inte arg eller trött på Peter Sörensen. Tvärtom. Jag är tacksam att han och Karlstadpartiet Livskvalitet är på plats och gör ett bra jobb.

Jag är tacksam att Peter S slog larm om Skutberget och tillsammans med Skutbergets Wenner räddade den underbara naturen för många fler än om det hade blivit till en nöjespark för få.

Jag är tacksam att Peter S larmade om äventyrslekplatsen som delvis låg inom strandskyddet. Vi ska vara rädda om strandskyddet om vi vill ha tillgång till stranden i framtiden. Dessutom vet alla som har haft barn på en lekplats att man inte kan lämna dem obevakade. Det finns faror som olyckor, pedofiler och äldre, mindre vänliga barn. Den första placeringen av lekplatsen var så nära stranden att föräldrarna kunde bli förledda att tro att de hade uppsikt över barnen och samtidigt sola och slappa. Den andra placeringen är så pass långt från stranden att föräldrarna måste flytta från stranden till lekplatsen och därmed ha en mer aktiv uppsikt över barnen.

Jag är tacksam att Peter S har synpunkter på byggandet här i staden. Jag var på ett föredrag där han visade bilder och pratade om Karlstads historia. Han har verkligen kunskap om hur det såg ut och varför. Det borde vara obligatoriskt för stadsplanerare och de som bestämmer hur staden ska byggas och förändras att gå på någon kurs inom estetik och historia. Stadsarkitekten och stadsplanerare har möjligen redan gått på sådana kurser, men är det de som bestämmer hur staden ska se ut? Det byggs och förtätas hur mycket som helst till mantrat att ”Karlstad ska växa”. Finns det någon logik i att Karlstad måste växa? Är det bara för att samla in extra pengar från EU när vi har passerat 100 000 invånare? Cancersvulster måste också växa – eller bli borttagna.

Jag är tacksam att Peter S är noga med och har kunskap om hur det ska vara med bygglov. Det verkar vara lite si och så med det eftersom vissa behöver ha bygglov som t.ex. Button Town Café medan uteserveringarna på Kungsgatan inte är tvungna att ha det. Borde inte kommunen ta brandsäkerheten vid uteserveringarna på allvar? För lite mer än 150 år sedan brann ju mer eller mindre hela Karlstad ner.

Jag är tacksam att Peter S besitter mycket kunskap om hållbarhet. Karlstadborna kan spara in el på fasadbelysning. Och tack och lov att någon försöker rädda Månsberget, stadens gröna oas och syreproducerande lunga. Varför rösta på Socialdemokraterna och Miljöpartisterna när de ändå byter fot till Moderaternas inställning.

Carol Hällgren

Artikeltaggar

InsändareKommunpolitikPeter Sörensen