Hoppa till huvudinnehållet

Rekordintresse för gamla brukskontoret – nu har bud kommit in

Publicerad:
Den stora tidigare kontorsbyggnaden på bruksområdet i Munkfors är till salu och det har redan inkommit bud på fastigheten.
Den stora tidigare kontorsbyggnaden på bruksområdet i Munkfors är till salu och det har redan inkommit bud på fastigheten. Foto: Fastighetsbyrån Sunne

Intresset för det gamla brukskontoret som är till salu i Munkfors bara ökar.

Mäklaren Martin Backlundh har mycket att sortera efter tisdagens digitala visning.

– I antal intressenter är det nog någon form av rekord, säger han och avslöjar att det har inkommit bud på fastigheten.

Ett 70-tal deltog på den digitala visningen och när vi hörs på onsdagsförmiddagen är det 140 som hört av sig.

– Som det känns nu på dem som har ringt så lutar det åt något åt boendehållet. Antingen att man har det själv eller delar upp det med eget boende och lägenheter.

Byggnaden är stor, 26 rum fördelat på en boarea om 924 kvadratmeter. Kulturhistoriskt beläget på det gamla bruksområdet i Munkfors.

Men fastigheten har också sina renoveringsbehov.

– I slutändan är det ju så att den som ska köpa får ta över ansvaret. Det är lätt att tycka att huset är häftigt, men att verkligen ta tag i det är en annan sak.

Men hade ni trott på det här stora intresset på förhand?

– Nej, absolut inte. Man kanske är lite hemmablind och van vid att det är ett hus i Munkfors som visst är stort, men det är med mycket renovering.

Nu har Martin Backlundh på Fastighetsbyrån i Sunne ett digert sorteringsjobb framför sig och nästa steg förklarar han är att få till en visning på plats.

Och budet då? När vi hördes på onsdagsförmiddagen hade man fått in ett på utgångspriset 350 000 kronor, som senare under aftonen höjdes till 380 000.

LÄS OCKSÅ:

Anrik bruksbyggnad med 26 rum lockar jätteintresse: ”Största på flera år”

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterFastighetsbyrånLägenheterMäklareMartin BacklundhMunkforsSunne

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.