Hoppa till huvudinnehållet

"Let’s dance”-Hampus efter mandomsprovet: "Ska visa dem att jag har balans"

Publicerad:
Efter quick step, samba och tango ska Hampus Hedström nu dansa pasodoble i ”Let’s dance”. ”Stödet hemma i Värmland är hjärtevärmande, det är så roligt att folk hänger med i det här”, säger han.
Efter quick step, samba och tango ska Hampus Hedström nu dansa pasodoble i ”Let’s dance”. ”Stödet hemma i Värmland är hjärtevärmande, det är så roligt att folk hänger med i det här”, säger han. Foto: Peter Knutson

Med åksjukeband runt handleden snurrade värmländske Hampus Hedström vidare från förra veckans tango i "Let's dance". Ett mandomsprov, enligt juryräven Dermot Clemenger.

Helgens nummer blir ett lekfullare kärleksbrev till hans tolvårige jag i uppväxtens Sunne.

Åtta danspar är kvar i TV4:s stora lördagsunderhållning, där juryn blir allt petigare i sin bedömning. Hampus Hedström och mentorn Ines Stefanescu fick mest ros, men även lite ris, när de senast kammade hem 16 poäng för sin tango. En nöjd Dermot Clemenger tyckte sig se ett mognare uttryck i 26-åringen, "Hampus the man", basunerade han ut.

– Från pojke till man på en dag! Det var många som tyckte det var roligt i sociala medier efteråt. Men lite så var det. Vi började ju lite gulligare och festligare men en tango i full kostym, de är en helt annan grej. Det fick inte kännas som att det var pappas kostym man gled runt i, utan sin egen, och jag är väldigt nöjd och stolt med hur det blev.

Tony Irving efterlyste "mer balans" hos dig?

– Ja, han vill ju ha det och det har vi verkligen försökt ta till oss den senaste veckan. Det ömmar och värker, men humöret är på topp. Det har varit hårt arbete från början men nu har vi även börjat arbeta med lyft och sådana saker och Ines gör mer avancerade koreografier som kräver både styrka och teknik, annars kan man lätt skada sig.

– Men nu ska vi visa dem att jag har balans och kontroll under hela dansen.

”När nerverna gör sig påminda och man börjar jämföra sig med de andra, då är det lätt att komma ur spel”, säger Hampus Hedström, här med danspartnern Ines Stefanescu.
”När nerverna gör sig påminda och man börjar jämföra sig med de andra, då är det lätt att komma ur spel”, säger Hampus Hedström, här med danspartnern Ines Stefanescu. Foto: Peter Knutson

Syltad ingefära

När tv-publiken fick se Hedström kavla upp skjortärmen och visa det åksjukeband han (förgäves) använder för att inte bli snurrig ute på dansgolvet, satte det igång ett engagemang, berättar han.

– Bland annat ringde det en för mig helt okänd kvinna och tipsade om syltad ingefära och det tycker jag var väldigt gulligt.

Nu på lördag ska Hampus och Ines tävla med en pasodoble, spansk pardans i tvåtakt. Temat är "Mitt år", där de tävlande har fått välja en period i livet som kom att prägla dem.

Du har valt 2009, hur kommer det sig?

– Jag hade inte så många år att välja på, jag är ju inte så gammal! Nejdå, visst hade jag att välja bland, men det jag kom fram till var att 2009 var året då jag verkligen hittade hem i det jag älskar och sedan kommit att syssla med hela tiden. Det året vann jag en talangjakt hemma i Sunne. Jag var aldrig bäst i skolan eller i någon sport, så att då få vinna den där lokala talangjakten, det var stort för mig. Det har format hela min karriär, och nu vill jag hylla den där wow-känslan man kan få av att uppleva en riktigt bra show.

Värmlänningens Let’s dance-partner: ”Vi har varit lite oroliga för Hampus flås”

Dansar till favoritlåt

Dansen blir till Robbie Williams arenahit "Let me entertain you".

– Det är så roligt för just den låten hade jag som bakgrundsmusik under alla mina trollerishower på Teatertorget i Sunne. En otrolig slump, för vi får själva inte välja låtarna vi ska dansa till. Jag blev överlycklig när jag hörde att det blir den.

Vilken av de andra tävlande har du imponerats mest av hittills?

– Oj, alla, av väldigt olika anledningar. Det kan exempelvis vara en nackdel att vara väldigt lång, för då har man mer att kontrollera. Det imponeras jag av. Sedan finns det någon som man på förhand kanske trodde skulle vara lite stel, men där det verkligen har lossnat.

Taktiken är annars att inte titta så mycket på vad de andra gör, berättar Hampus Hedström.

– Det kände vi förra veckan. När nerverna gör sig påminda och man börjar jämföra sig med de andra, då är det lätt att komma ur spel. Nu är det bara vi två som ska göra den här dansen, precis som i träningslokalen. Vi blickar mer inåt och tävlar mot oss själva.

"Let's dance" livesänds klockan 20.00 på TV4 på lördag.

Värmländske Youtubeprofilen i ”Let’s dance”: ”Nu ska vi nå fyrtioplussarna”

Artikeltaggar

DansDermot ClemengerHampus HedströmLet's danceNöje/KulturShowerSociala medierSportSunneVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.