Hoppa till huvudinnehållet

Perfekt årsdebut för San Moteur: ”Jag har aldrig varit så här nervös”

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
San Moteur i segerdefilering efter sin årsdebut.
San Moteur i segerdefilering efter sin årsdebut. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

San Moteur är förhandsfavorit till segern i årets Elitlopp.

Under långfredagen gjorde han årsdebut på hemmabanan Färjestad och den löste han på bästa sätt inför 5 356 personer på plats.

– Det här är en lättnad, det blir nästan en omänsklig press, kommenterade Håkan Arvidsson.

San Moteur hade en allvarlig motståndare i loppet och helt planenligt körde Alessandro Gocciadoro till ledningen i ett tidigt skede med Bengurion Jet.

San Moteur hamnade i andra par utvändigt och Björn Goop bytte snabbt till sig positionen först i andraspår för att sedan köra till spets knappa varvet från mål.

Segern blev, såklart, väldigt enkel för San Moteur som vann på tiden 13,2 över medeldistans.

– Det här är en lättnad, det blir nästan en omänsklig press att hästen bara ska gå ut och vinna, sa ägaren Håkan Arvidsson.

Såg inte mycket

Han var mycket spänd inför den här årsdebuten och såg inte stora delar av loppet.

– Jag stod mycket åt andra hållet men såg att San Moteur fick överta ledningen efter en tuff körning. Jag har faktiskt aldrig varit så här nervös. En årsdebut är alltid lite plågsam men nu vet vi att vi har honom där han ska vara. Jag är naturligtvis väldigt glad.

San Moteur på väg mot en ny seger.
San Moteur på väg mot en ny seger. Foto: Malin Albinsson

Nu finns det två matchningsvägar som alternativ innan Elitloppet. Antingen blir det en start i början av maj eller så går man via ett kval och final till Paralympiatravet.

Björn Goop fyllde i:

– Det har synts en tid att Håkan har varit nervös och det är inte så konstigt då den här hästen betyder väldigt mycket för honom.

Mer muskler

Och han jämförde San Moteur med för ett år sedan.

– Nu känns han en storlek större, mer utvecklad och musklad. San Moteur var enormt bra förra året och gick världsrekord men känns mer fullskalig i år. Det är klart att han är en av de bättre hästarna som jag har kört, det är utan tvekan en fantastisk häst!

Artikeltaggar

Färjestads travbanaSan MoteurTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.