Hoppa till huvudinnehållet

Gocciadoro vann båda storloppen på Färjestad

Publicerad:
Jimmy Ferraro B.R övertygade när han med sin tränare Alessandro Gocciadoro vann "Carl Philips" från dödens på nytt banrekord.
Jimmy Ferraro B.R övertygade när han med sin tränare Alessandro Gocciadoro vann "Carl Philips" från dödens på nytt banrekord. Foto: Malin Albinsson

Alessandro Gocciadoro hade en härlig långfredag i Karlstad och vann båda femårsloppen efter toppinsatser av Jimmy Ferraro B.R och Clarissa. Den förstnämnda var med i Prins Carl Philips Jubileumspokal där vi fick se den snabbaste öppningen i banans historia eftersom Seven Nation Army och Iznogoud Am duellerade vilket innebar 04,9 första halvvarvet.

I det läget klev Erik Adielsson ner i vinnarhålet med Iznogoud Am där han sedan galopperade på upploppet. Seven Nation Army höll bra från spets men var chanslös mot Jimmy Ferraro B.R sista biten.

– Jag förstod att det skulle bli en snabb öppning så jag tog det lugnt i början men han visade sin fina styrka från dödens, sa Alessandro som också meddelade att han inte är intresserad av någon start i årets Elitlopp.

Clarissa överlägsen

Alessandro Gocciadoro kom med några fina hästar och även om Bengurion Jet inte kunde rå på San Moteur så fick han snabbt besöka vinnarcirkeln då han i Folke Hjalmarssons minneslopp vann med Clarissa. En imponerande seger då hon fick vandra utvändigt om Daniel Redéns Faeza Zet med Örjan Kihlström. Efter ett varv på 11,9 hade Gocciadoro anslutit utvändigt och vid upploppet pressat ledaren mör och försvann till överlägsen seger på 1 11,0a/2 140 meter.

Jepsons skrällseger

Carl Johan Jepson avrundade streckspelet med att sätta dit 50-oddsaren Digital Eye som tränas av Björn Goop. Jepson gav hästen ett optimalt lopp och kunde på upploppet sprinta förbi ledande Swish The Cash. Carl Johan vann också ett ramlopp med Frida Bergs Benita Winner. Trots en resa utvändigt om Dixiechick Hanover kunde de koppla greppet och vann på 14,3 full väg.

Carl Johan Jepsons skrällseger med Gooptränade Digital Eye i Långfredagsstayern gjorde att det blev nästan 80 000 kronor för sju rätt.
Carl Johan Jepsons skrällseger med Gooptränade Digital Eye i Långfredagsstayern gjorde att det blev nästan 80 000 kronor för sju rätt. Foto: Malin Albinsson

Email med Andreas Lövdal blev svaret i Lars "Tvåan" Nilssons lopp efter en spårsnål körning av Lövdal som med liten marginal hittade ut i slagläge dryga halvvarvet kvar.

I loppet för amatörtränade hästar blev det en riktig fartfest initialt med 11,1 på inledningsvarvet vilket gynnade Hipster K med Linda Sedström som från andra utvändigt svepte fältet på sista bortre långsidan och vann med många längder.

I Copiads silverpokal som är för fyraåriga hästar blev det favoritseger. Östersundstränaren Oscars Berglunds Jackpot visade sig starkast trots ett lopp i dödens med Magnus A Djuse.

I TH.Egnells blev det som så ofta norsk seger och det via titelförsvararen Ramstad Balder med Adrian Solberg Akselen som satte nytt banrekord när elvaåringen i sin första start på fyra månader travade 1 21.9 över sprinterdistans. Färjestadskuskar på pallen i övrigt då Jepson blev tvåa med 34-oddsaren Olav medan Goop knep bronset med V.G Prinsen.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonErik AdielssonTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.