Hoppa till huvudinnehållet

”Vår egna värmländska superhäst”

Publicerad:
Nu är det dags för långfredagstravet på Färjestadstravet.
Nu är det dags för långfredagstravet på Färjestadstravet. Foto: Tommy Pedersen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Under påskhelgen öppnar Färjestadstravet upp portarna för att anordna det årliga långfredagstravet.

Denna härliga tävlingsdag brukar alltid bjuda på flera roliga aktiviteter, hästar i världsklass, men framförallt mycket publik.

Dagens stora höjdpunkt hittar vi i V4-4 där den italienska 1,08 travaren Bengurion Jet dyker upp. Förhoppningsvis får han nöja sig med andraplatsen eftersom vår egna värmländska superhäst San Moteu står i den andra ringhörnan. Vägen mot Elitloppet har börjat.

Flera stjärnor på besök

I övrigt får vi se flera hästar ifrån den italienska stortränaren Alessandro Gocciadoro och i V75-inledningen startar det femåriga stoet Clarrissa som har tjänat drygt 2,5 miljoner kronor. Otroligt sevärd häst, känner jag spontant.

I V75-6 plockar Stefan P Petterson ut hingsten Iznougoud Am som hade en väldigt fin säsong ifjol. Man låter lite förhoppningsfulla ifrån stallet och det är inte helt omöjligt att vi får se honom i startlistorna den sista helgen i maj. Siktet är i alla fall inställt på en rosa biljett framöver.

Publiken gör skillnad

Jag är fullständigt medveten om att mitt travintresse sticker ut. Men för att denna tävlingsdag ska bli så trevlig och bra som möjligt för samtliga arrangörer behövs publiken på plats.

Färjestadstravet har lagt ner otroligt mycket arbete för att lyckas med detta evenemang, och om spelet inte intresserar dig som besökare finns det andra faktorer som gör att det blir en härlig dag. Allt ifrån ponnyridning till vällagad mat i restaurangen. Det finns något för alla olika åldrar och jag kan lova er. Ni kommer inte ångra ert besök på långfredagstravet.

Hoppas vi ses på fredag.

V75-1

4 Red Lady Express har inte vunnit på länge men får Björn Goop i vagnen här. Tävlar bäst barfota och är snabb ifrån start. Streckas.

6 Faeza Zet årsdebuterar här och gjorde det bra under fjolåret. Står inför en tuff uppgift men kan definitivt dyka upp långt fram. Platschans?

9 Clarissa gör också årsdebut och detta ryktas vara en riktig kanon. Spåret är inte det bästa men med lite flyt vinner hon. Spikförslag.

Min rank: 9-6-4-3

V75-2

3 Listas Pippi har tjänat fina pengar i bättre sammanhang på slutet. Barfota nu och kan få ett bra lopp i den främre träffen.

8 Hipster K är knepig men jag tycker att det är en bra häst i grunden. Läget är uselt men samtidigt blir jag blir inte förvånad om han segerstrider.

13 Fritjof S.H. hade fem raka segrar innan den senaste starten där det blev galopp. Han är svårplacerad i detta gäng men till nuvarande procent känns det onödigt att inte strecka honom.

Min rank: 3-13-8-14

V75-3

1 Jackpot har varit bra och plockat tre segrar på sina fem starter. Läget blev helt perfekt och jag är säker på att ekipaget leder länge. Given men ingen jag vill luta mig emot.

3 East Ward ser jag som den främste utmanaren till favoriten. Har varit struken efter den senaste starten där det blev en tapper andraplats från ett tufft läge. Streckas tidigt.

8 Dee Godfather var ute i E3 Revanschen ifjol och har hög kapacitet. Läget blev totalt iskallt men hästen ska verkligen tas på allvar. Skrällbud.

Min rank: 3-8-1-5

V75-4

3 Alm Kevin fick inte chansen senast men trivs i den främre träffen. Läget blev perfekt och det låter som att många tänker spika honom på fredag. Inte jag.

9 Ängsbrage spurtade bra i den senaste starten och hade två raka på distansen innan dess. Minus med voltstart men jag tycker han är het här.

11 Ramstad Balder vann detta lopp ifjol och återkommer nu efter vila. Gynnas av distansen och kan lika gärna vara bäst.

Min rank: 11-9-1-8

V75-5

4 Email vinner sällan och radar upp andraplatser för tillfället. Nu ska man prova honom i en amerikansk vagn och det är jätteintressant. Räknas.

8 Kind Of Steel har hög segerprocent och hade sparade krafter vid galoppen senast. Spännande start här.

10 Loke Lovebite skulle kunna vara skrällen i loppet. Hemmahästen jagar tredje raka segern och intrycket på slutet har varit topp.

Min rank: 4-2-8-10

V75-6

4 Iznougoud AM var två i sprintermästaren ifjol och är en riktigt topphäst. Årsdebut nu men segerchanserna är goda.

5 Jimmy Ferro B.R. har form och gynnas av distansen. Kan vara en outsider om favoriten gör bort sig.

7 Glamorous Rain återkommer också efter uppehåll och hade en fantastisk säsong ifjol. Att hon knäcker favoriten känns långsökt men ett givet bud om man garderar.

Min rank: 4-5-7-1

V75-7

1 Round Cube har krånglat med travet på senaste men har visat att han är stark och rejäl. Kan bli svårslagen från spets här. Magnus A Djuse kör vilket också är ett plus.

13 Certainly galopperade senast men var bra över lång distans i starten innan. Hett segerbud.

14 Elegant C.N. vann enkelt efter uppehåll senast och prestationerna är alltid bra när det gäller denna norska gäst. Utmanar.

Min rank: 13-1-14-2

Spikförslaget: 9 Clarissa dundrar runt samtliga i inledningen.

Skrällen: 8 Dee Godfather gynnas av få hästar på start och kan absolut vinna.

Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar i länken här.

Glad Påsk.

Håkan Arvidsson om San Moteurs årsdebut och matchningen mot ElitloppetTravbanechefen Marie Svensson om uteserveringen och publikfesten

Artikeltaggar

FärjestadstravetSan MoteurTravV75