Hoppa till huvudinnehållet

Konståkningen tvingas avsluta efter Färjestads uttåg ur SM-slutspelet: ”Tråkigt”

Publicerad:
Färjestads konståkning får ett abrupt säsongsslut. Foto: HP Skoglund

När hockeysäsongen är över tas isen bort i Löfbergs arena.

Föreningens konståkning har därmed inte möjlighet att fortsätta säsongen.

– Det är svårt när man inte riktigt kan ha någon framförhållning, men vi förstår såklart beslutet, säger Mariann Syvertsson i konståkningens styrgrupp.

I och med att Färjestad BK äger den egna arena blir det svårt att bedriva en hockeyverksamhet utan någon hockey som spelas.

Därför brukar föreningen i vanlig ordning ta bort isen efter avlutad säsong för att möjliggöra andra evenemang i arenan.

Det har naturligtvis sina konsekvenser. För konståkningen innebär det ett förhastat avsluta på säsongen.

– Det är tråkigt och svårt för oss när man inte riktigt kan ha någon framförhållning, men vi förstår såklart beslutet, säger Mariann Syvertsson.

Det var redan inplanerat att genomföra tävlingstester för konståkarna i slutet av april.

Dessa får nu ställas in.

– Det är alltid en bonus när Färjestad går långt i slutspelet. Sedan har vi även oss själva att skylla som väljer att boka in oss då. Vi hade i stället kunnat sluppit det här besväret om vi räknat med att vår säsong avslutas efter hockeyns grundserie, och sett slutspelet som en bonus, konstaterar hon.

Färjestad BK:s VD Stefan Larsson förklarar läget:

– Vår tävlingsverksamhet är slut och därför stänger vi ner isen. Vi har is när behovet finns. Ambitionen är att ha det året ut men det klarar vi inte ekonomiskt. Framför allt inte med årets elkostnader som gör det väldigt mycket dyrare.

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BKKonståkningLöfbergs

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.