Hoppa till huvudinnehållet

Nyckelspelaren förlänger – första nyförvärvet klart: ”En spelartyp vi saknat”

Publicerad:
Tyskan Jule Flötgen gjorde en stark debutsäsong för Färjestad - nu har hon förlängt med klubben.
Tyskan Jule Flötgen gjorde en stark debutsäsong för Färjestad - nu har hon förlängt med klubben. Foto: FREDRIK AREMYR

Under tisdagen presenterade Färjestad att målvakten Jule Flötgen har förlängt med klubben.

Dessutom är första nyförvärvet klart.

– Det är en defensiv back och en spelartyp som jag tycker vi saknade lite förra säsongen, säger sportchef Emma Murén om Elvira Svensson.

Emma Murén har tagit över sportchefsansvaret från Silje Holös till nästa säsong.

Nu är truppbygget i full rullning och under tisdagseftermiddagen presenterade Färjestad två nyheter.

Tyskan Jule Flötgen – som gjorde en stark debutsäsong för Färjestad – har förlängt.

– Jule gjorde en bra första säsong hos oss, särskilt i slutspelet där hon var som en liten mur och många gånger räddade oss. Vi känner en stor tillit till henne och vill bygga vidare med henne. Hon visade att hon kan stå de här tuffa matcherna, säger Emma Murén till klubbens hemsida.

Målvakten själv på förlängningen:

– Jag är glad över att få fortsätta spela för Färjestad och tacksam över den tillit som klubben sätter i mig. Vi hade en grym grupp förra säsongen, både på och utanför isen, och jag ser fram emot vad nästa säsong kan ge. Speciellt när vi tänker på hur säsongen slutade, vi är oerhört revanschsugna då vi alla känner att vi förtjänade mer än vad vi fick ut av säsongen.

31-åringen fortsätter:

– Samtidigt är det inspirerande att få vara med på den här resan som Färjestad BK gör med damhockeyn, och jag tror ärligt att vi kommer att ta ytterligare steg kommande säsong för att förverkliga vårt mål med att avancera till SDHL.

Nyförvärvet Elvira Svensson, 21, kommer senast från spel i Nordamerika.
Nyförvärvet Elvira Svensson, 21, kommer senast från spel i Nordamerika. Foto: Stefan Eriksson, Färjestad BK

Värvar från USA

Dessutom är säsongens första nyförvärv presenterat. 21-åriga Elvira Svensson återvänder till Sverige efter ett år i USA.

– Jag har spelat hockey i Trollhättan hela min uppväxt. Förra säsongen spelade jag collegehockey i USA och har haft ett uppehåll med hockeyn under hösten, men har tränat med Färjestad nu på slutet. Ska bli kul att få vara med från början när allt startar upp igen, säger hon.

Elvira Svensson kommer därmed fylla ett hål som Färjestad hade under förra säsongen.

– Elvira är en defensiv back, och en spelartyp som jag tycker vi saknade lite förra säsongen. Vi behöver en defensiv spelare som är stark en mot en och kan boxa ut framför mål. Vi tror att Elvira kommer att ta hand om det jobbet på ett bra sätt, förklarar Murén.

Artikeltaggar

Emma MurénFärjestad BK DamIshockeyJule FlötgenNyförvärvSilje HolösSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.