Hoppa till huvudinnehållet

Säkra Skattkärrsbarnens skolväg

Publicerad:
Trafiksäkra trottoarer bör vara en angelägenhet för Karlstads kommun, anser insändarskribenten.
Trafiksäkra trottoarer bör vara en angelägenhet för Karlstads kommun, anser insändarskribenten. Foto: Privat

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Karlstad, grön stad eller Grönköping?

En trottoar vid parkeringsficka på Skattkärrsvägen används frekvent av barn på väg till och från skolan. Parkeringsfickan används dagligen av föräldrar som lämnar och hämtar barn på intilliggande skola.

Jag har under minst tre år försökt att få kommunen att låta bli att ploga upp gatusnö på den smala trottoar som finns. Kommunen hänvisar i sin tur till att det är fastighetsägarens ansvar att snöröja och hålla undan växtlighet typ buskar på trottoar. Eftersom kommunen plogar upp snö från vägen kan jag förstå att fastighetsägare inte känner ansvar för att snöröja och att annan fastighetsägare troligen Riksbyggen känner det fritt fram att använda trottoaren som snöupplag.

Eftersom denna kommunikation pågått utan resultat med kommunen i tre år så undrar jag hur det är ställt på i kommunen som kämpar mot 100 000 invånare.

Skall också bli intressant att se hur många år det tar, nyligen påtalat till kommunen, innan hastighetsbegränsningen visar samma hastighet i båda riktningar på Herrövägen mellan Strandhemsvägen och Skattkärrsvägen. Som det nu är får man åka 70 km/h åt norr och 50 km/h åt söder.

Samma segdragna process uppvisade kommunen i flera år då interna diskussioner fördes för att bestämma vem som skulle snöröja trottoar från busshållplats ”Annelundsvägen” förbi förskolan till Annelundsvägen.

Leif Mellqvist

Skattkärr

Artikeltaggar

BarnInsändareKarlstadKarlstads kommunSkattkärrSkolorSnö