Hoppa till huvudinnehållet

Steg på vägen för Sibyllaetablering: ”Vi kommer att bygga, det lovar jag”

Publicerad:
Daniel Kardo hoppas fortfarande på att få bygga en Sibyllarestaurang i Arvika.
Daniel Kardo hoppas fortfarande på att få bygga en Sibyllarestaurang i Arvika. Foto: Kerstin Herö

I nästa vecka tas ett steg framåt i ärendet med att få till en Sibyllarestaurang i Arvika. Förslaget är att påbörja en ändring av detaljplanen där restaurangen är tänkt att ligga.

– Vi är bestämda och vi kommer att bygga, det lovar jag, säger Daniel Kardo som äger marken.

Det har varit en del turer kring den planerade etableringen av en Sibyllarestaurang vid Mötterudsvägen i Arvika. Daniel Kardo, som är den som vill bygga restaurangen, har ända sedan i somras väntat på ett bygglov och när beslutet väl togs strax innan jul så blev det ett avslag, vilket VF tidigare har skrivit om.

Orsaken var att detaljplanen enligt Arvika kommun inte tillät en restaurang på platsen och att en detaljplaneändring därför måste till. Ett beslut som Daniel Kardo överklagat till Länsstyrelsen.

– Jag har inte hört någonting från Länsstyrelsen om hur det går med överklagandet än, men det är klart att jag helst vill att jag ska få bygglovet beviljat. Det går både snabbare och blir mycket billigare, säger han.

”Tvingar mig”

I väntan på att Länsstyrelsen ska säga sitt fortsätter Daniel Kardo dock även på ett annat spår; nämligen att ändra detaljplanen för området så att den kan tillåta den verksamhet som han har tänkt sig.

– Kommunen tvingar mig till det och det kommer att kosta 500 000 till 600 000 kronor, så det är mycket pengar. Men jag har inget val, för jag måste bygga.

Om detaljplaneändringen går som Daniel Kardo vill återstår att se, men klart är i alla fall att tjänstemännen på kommunen föreslår för kommunledningsutskottet i nästa vecka att arbetet med en detaljplaneändring ska kunna påbörjas.

Fått mycket stöd

Något som glädjer Daniel Kardo.

– Det är positivt, men vi får se hur det går. Jag tycker fortfarande att det går väldigt segt, men jag har också fått väldigt mycket stöd från många Arvikabor som undrar när restaurangen ska stå klar. Det är faktiskt även flera politiker som har hjälpt mig, inte minst Sverigedemokraterna, säger han.

Kommunledningsutskottet har möte den 4 april.

Daniel vill bygga Sibylla i Arvika – får inget bygglov: ”Jag är så förbannad”Striden kring Sibyllaetableringen går vidare: ”Vi godtar inte detta”Arvikapartiet vill hjälpa Sibylla-Daniel: ”Det är för dåligt”

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunBostad och byggenBygglovDetaljplanerMat och dryckÖverklagandenRestaurangerSibylla

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.