Hoppa till huvudinnehållet

Säffleprofilen om beslutet att stanna och titeln han lämnar över: ”Lugnat ner mig”

Publicerad:
Elliot Nilsson King menar att han inte längre spelar så fult.
Elliot Nilsson King menar att han inte längre spelar så fult. Foto: Lisa Olaison

Säffle SK gör sin andra säsong i division 2 och truppen har genomgått stora förändringar.

Trogen Säfflefotbollen är dock Elliot Nilsson King som numera slipper kalla sig lagets största buse.

– Jag skulle säga att det inte är så farligt längre, skrattar han.

Han fyller bara 21 i sommar men det känns som att mittfältsmotorn Elliot Nilsson King spelat en evighet i Säfflefotbollen. 2016 spelade han sin första A-lagsmatch tillsammans med Sifhälla som 15 åring.

Hann göra den ”förbjudna flytten” till Säffle FF 2018 har därefter varit ett ankare i Säffle SK. I vintras uppvaktades han flitigt av andra klubbar men valde återigen att stanna i Säffle.

– Jag trivs bra i Säffle och vet vad jag får och har en viktig roll i laget. Det känns bra för min egen utveckling och att vi gick upp i division 2 spelar såklart roll, att kunna ta ett till steg. Sen vet man aldrig vad som händer i framtiden, säger han.

”Seriens bäste back”

Trots den stora omsättningen och att flera namnkunniga spelare lämnat ser han positivt på säsongen som startar på lördag.

– Det är många nya och visst är det ett tapp med Sebastian Bellander. Han var nog seriens bästa back. Men jag tycker inte vi blivit sämre på något vis – jag är inte orolig för vi har fått in starka spelare.

I fjol överraskande Säffle genom att under första halvan av säsongen, som nykomling, vara med i toppen av serien. Nilsson King tror att laget överraskande många, något som lär bli svårare 2023.

– Vi visste att vi var bra, men att vi skulle gå som tåget i början trodde nog inte ens jag själv. Det var säkert överraskande för många men vi hittade alltid ett sätt att vinna och fick en bra känsla i laget. Andra lag blev nog chockade när de mötte oss och underskattade oss nog en del.

Får vi se ett Säffle som påminner om förra säsongen?

– Det tror jag absolut. Säffle har spelat likadant i tio år och i Säffles dna ska det vara jobbigt att möta oss.

”Har lugnat mig”

Genom åren har det blivit både ”gnällkort” men också gula kort där han velat stoppa motståndarnas kontringar. Toppnoteringen är från 2019 när det blev åtta stycken.

I fjol blev det fem gula och en lindrig utvisning.

Värst var lagkamraten Linus Johansson med nio gula kort. En notering som räckte för ta hem gula kort-ligan 2022 i division 2 norra Götaland.

– Jag skulle säga att jag har lugnat ner mig, tidigare kunde jag vara ganska het. Vi har ju dessutom en i laget som är ännu värre – så jag skulle säga att det inte är så farligt längre, skrattar Nilsson King.

Säffle SK

Nyförvärv: Saban Erturk, Edwin Bergslätt, Grebbestad. Fredrik Larsson, Mellerud, Gustav Weingartshofer, IF Viken, Adam Jansson, Grums, Ferdinand Fon Fru, Eskilstuna, Victor Engstig, Arvika.

Förluster: Adrian Johansson, Sebastian Bellander, Oliver Kåhed alla till FBK. Andre Niklasson, Grums. Christoffer Sandström, Mohammed Lashkari, Karlstad U, Kevin Stolpe, uppehåll.

Tränare: Edin Mesic, assisterande Jonas Rehnberg

Seriefavorit: BK Forward

Premiärmotstånd: Nordvärmland, hemmaplan.

Artikeltaggar

BK ForwardDivision 2 norra GötalandElliot Nilsson KingFotbollIF VikenSäffle SK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.