Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna skulle opereras – fick livshotande skador

Publicerad:
Vid en operation på Centralsjukhuset i Karlstad fick en kvinna livshotande skador.
Vid en operation på Centralsjukhuset i Karlstad fick en kvinna livshotande skador. Foto: Lisa Olaison/Arkiv

En kvinna kom till Centralsjukhuset i Karlstad för ett ingrepp som skulle lindra hennes blödningsbekymmer. I stället fick hon livshotande skador. Nu har händelsen anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, enligt lex Maria.

Det var förra året som kvinnan skulle opereras. Men när operationen startade upptäckte personalen att ett tekniskt fel uppstått på apparaten. Därför användes en annan apparat, men även denna gång fick ingreppet avbrytas efter en kort stund på grund av ett tekniskt fel.

Därefter kontrollerades kvinnan med ultraljud och skickades hem. Två dagar senare återkom hon till sjukhuset på grund av försämrat hälsotillstånd. Vid besöket konstaterades att den misslyckade operationen gjort att hennes livmoder och tarm punkterats. Till följd av de allvarliga komplikationerna låg kvinnan inlagd på sjukhus i nästan två veckor. Region Värmland har nu anmält sig själva till Ivo.

Artikeltaggar

Centralsjukhuset i KarlstadIvoLex MariaVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.