Hoppa till huvudinnehållet

SM i friidrott till Karlstad och Kil: "Fantastiskt roligt"

Publicerad:
EM-trean Henrik Larsson kan bli ett av de stora hemmahoppen när Karlstad och Kil gör gemensam sak kring SM.
EM-trean Henrik Larsson kan bli ett av de stora hemmahoppen när Karlstad och Kil gör gemensam sak kring SM. Foto: FREDRIK SANDBERG /TT

Karlstad och Kil får delad vårdnad om friidrotts-SM.

Om tre år samarrangeras mästerskapet av nämnda orter.

– Fantastiskt roligt, säger Kils AIK:s förre världsstjärna Stefan Holm.

I samband med Svensk Friidrotts förbundsårsmöte i Söderhamn meddelades att Karlstad och Kil har utsetts till arrangörer av Friidrotts-SM 2025.

– Fantastiskt roligt för en förhållandevis liten förening som Kils AIK att få vara med och arrangera SM i friidrott och vi ser mycket fram emot att göra det i samarbete med IF Göta, säger Stefan Holm.

Och Johan Engberg, klubbchef i IF Göta, är naturligtvis lika belåten:

– Det känns otroligt inspirerande att få detta förtroende. Det blir nåt helt nytt, dels med helt nya förutsättningar i form av de nya arenorna, dels med samarbetet med Kils kommun och Kils AIK. Ju fler som engagerar sig i detta stora evenemang desto bättre kommer upplevelsen att bli för alla inblandade, säger Engberg.

När Svensk Friidrott skulle välja SM-arrangör inför 2025 fanns tre ansökningar att välja mellan – Sollentuna, Uppsala och Karlstad/Kil – och till slut föll valet alltså på den sistnämnda arrangören.

– Det hade blivit ett bra arrangemang vilken vi än hade valt, så den här gången var det lite av ett "lyxproblem" att välja. Det som till slut blev tungan på vågen för Karlstad och Kil var just det att vi har att göra med ett samarrangemang mellan en större och en mindre ort. Vi tycker att det är ett spännande koncept och det blir mycket intressant att se vad det kan innebära att delar av arrangemanget hamnar i Kil, säger Magnus Malmsborg, som även tror att den nya anläggningen i Karlstad kan skapa ett extra stort intresse.

Frida Pettersson (C) ordförande i tillväxtutskottet i Karlstads kommun:

– Vi är väldigt stolta och glada över att Karlstad åter fått förtroendet att vara värdstad för Friidrotts-SM. Det ska bli så roligt att få visa upp våra nya fina arenor och det stärker bilden av Karlstad som en av Sveriges främsta idrottsstäder.

Artikeltaggar

Frida NilssonFriidrottIF GötaKarlstadKils AIKKils kommunStefan Holm

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.