Hoppa till huvudinnehållet

Rönnbergs kritik mot Borgman efter tacklingen: ”Sätter mig i en knivig sits”

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Andreas Borgman blev liggandes kvar på isen efter tacklingen från Brandon Davidson, men kunde spela vidare i tredje perioden.
Andreas Borgman blev liggandes kvar på isen efter tacklingen från Brandon Davidson, men kunde spela vidare i tredje perioden. Foto: FREDRIK KARLSSON

Brandon Davidson tacklade Andreas Borgman som blev liggandes och fick ledas av isen.

Backen kom dock tillbaka inför tredje perioden, men att han låg kvar länge på isen gjorde inte Roger Rönnberg nöjd.

– Han sätter mig i en knivig situation med tanke på att jag gnällt på Victor Ejdsell innan, suckar Frölundatränaren.

Efter första hemmaförlusten – Färjestad med kniven mot strupen: ”Smått otroligt”

Andreas Borgman fick matchstraff i den första kvartsfinalen i Löfbergs Arena.

Christian Folin fick matchstraff i den efterföljande i Karlstad efter en crosschecking i nacken på Henrik Björklund.

Och det var nästan att vi kunde räkan in tre matchstraff på tre slutspelsmatcher i ”kaffeburken” som åter igen var slutsåld.

Med cirka två och en halv min ut kvar av andra perioden sänkte Brandon Davidson Frölundas comebackande stjärnback Andreas Borgman med en tackling, direkt efter att han kommit in från utvisningsbåset.

Borgman blev liggandes och fick sedan ledas av isen.

Brandon Davidson, han klarade sig från ett matchstraff och fick två minuter för charging.

Roger Rönnberg tycker att domarna gjorde rätt beslut, samtidigt var han inte nöjd över att Borgman låg kvar på isen för att sedan kunna spela igen.

– Nummer ett är att han sätter mig i en knivig situation när jag tidigare gnällt på Färjestad när Victor Ejdsell gjorde samma sak. Det blir ett kvartssamtal med huvudtränaren så vi inte ligger kvar, det finns säkert någon anledning.

– Men jag tycker det är ett rätt beslut att det stannade vid en tvåa. En dråplig situation som dels inte är medvetet och sedan är det inte en tackling mot huvudet. Jag förstår inte varför det tog sån tid för domarna att granska situationen, säger Rönnberg.

Andreas Borgman gjorde sin inte direkt mer poppis i Karlstad efter tacklingen mot Linus Johansson.
Andreas Borgman gjorde sin inte direkt mer poppis i Karlstad efter tacklingen mot Linus Johansson. Foto: FREDRIK KARLSSON

Andreas Borgman hamnade i fokus redan under den första SM-kvartsfinal när han delade ut en bentackling på Victor Ejdsell som resulterade i matchstraff och avstängning i tre matcher.

Frölundabacken var långt ifrån populär i Löfbergs Arena redan inför matchen – och det blev inte bättre efter att han skrinnade ut inför tredje perioden.

”Filmare, filmare, filmare”, skanderade hemmafansen när Borgman äntrade isen.

– Problemet vi har är att det är en spelare som ligger på isen. Då vill nog domarna verkligen titta. Det är något jag vill att vi kommer ifrån, säger Roger Rönnberg.

”Fick lite ont i nacken”

Andreas Borgman gav själv sin syn på hela situationen och varför han klev av isen.

– Det känns som han kommer från sidan, jag hinner inte se honom. Vi bestämde för att jag skulle kliva av så vi kunde säkerställa att det inte var någon hjärnskakning eller sådant. Men jag fick lite ont i nacken bara, det är ingen fara.

Artikeltaggar

Brandon DavidsonFärjestad BK HerrIshockeyRoger RönnbergTomas Mitell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.