Hoppa till huvudinnehållet

Hanna matchade världsstjärnan i alpina SM

Publicerad:
Reporter Mikael Adamsson
Mikael Adamsson
mikael.adamsson@nwt.se
Hanna Aronsson Elfman åkte till sig ett silver när SM i slalom avgjordes.
Hanna Aronsson Elfman åkte till sig ett silver när SM i slalom avgjordes. Foto: Alessandro Trovati

Hanna Aronsson Elfman har fått ett stort genombrott den här säsongen.

När alpina SM:s slalomavdelning avgjordes höll Karlstadstjejen från Kils SlK jämna steg med Anna Swenn Larsson i första åket. Men i andra åket var den rutinerade mästerskapsåkaren den stabilare.

Det blev ett SM-silver för Aronsson Elfman.

Anna Swenn Larsson gjorde ett första åk som gav henne ledningen med 36 hundradelar före Hanna Aronsson Elfman och 78 dito till Åreåkaren Cornelia Öhlund.

I andra gav Rättviksåkaren Swenn Larsson allt. Hon var snabbast även där och lade totalt 1.12 sekunder mellan sig och näst snabbaste åkare som var just Öhlund följd av Liv Ceder från Sollentuna SLK.

– Första åket var ett stabilt åk utan några missar egentligen men tycker jag sätter det lite bättre i andra, säger Swenn Larsson.

Hanna Aronsson Elfman fick inte till det andra åket lika bra som det första och fick sjätte bästa tid. Det räckte dock för att försvara silvermedaljen.

Öhlund behöll sin bronsplats.

Artikeltaggar

AlpintAnna Swenn-LarssonHanna Aronsson ElfmanKils kommunKils slalomklubbSlalomSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.