Hoppa till huvudinnehållet

Tomas Ledin möter Wermlandsoperans orkester: ”Fått upp mig på tårna”

Publicerad:
Tomas Ledin.
Tomas Ledin. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det blir stjärnglans när Wermlandsoperan inleder sin konserthöst. Tomas Ledin gästar då Karlstad CCC för en kväll tillsammans med operaorkestern.

Leder konserten gör kompositören och dirigenten Peter Nordahl som har skrivit orkesterarrangemang till 15 av Tomas Ledins låtar.

”När jag fyllde 70 år ville jag inte sammanfatta min musikkarriär med en tillbakablick. Det kändes mer spännande att få fortsätta upptäcktsresan inom musiken. ’Symphonia’ har fått upp mig på tårna, utmanat mig och tagit mig och mina sånger till platser jag inte visste fanns”, säger Tomas Ledin om projektet, som hade premiär på Konserthuset i Stockholm i höstas. Då tillsammans med Kungliga Filharmonikerna.

Konsertkvällen i Karlstad den 2 september blir det andra stoppet på en längre turné. Biljetter släpps den 3 april.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstad CCCKompositörKonserterKungligheterMusikNöje/KulturStockholmSymphoniaTomas LedinWermlandsoperan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.