Hoppa till huvudinnehållet

Nu är det anrika hotellet till salu: ”Finns annat att göra i livet också”

Publicerad:
Den gulfärgade hotellfastigheten är centralt belägen i Torsby och innehåller åtta rum redo för uthyrning.
Den gulfärgade hotellfastigheten är centralt belägen i Torsby och innehåller åtta rum redo för uthyrning. Foto: Mäklarhuset

Det har varit hotell sedan 1940-talet och i makarna Sohl-Hanssons ägo sedan 2014.

Nu är Hotell Örnen i centrala Torsby till salu.

– Någon gång måste det ske, vi börjar komma upp i den åldern att det finns annat att göra i livet, säger Ingemar Hansson.

Det är lätt att slänga sig med uttryck som att det är ”anrika” fastigheter som säljs hit och dit, men frågan är om inte det passar in extra bra i just det här fallet.

Med i trakterna kring 80-talet år på nacken är det en väl inarbetad hotellverksamhet som säljs och som under den nuvarande ägarens innehav har snitsats till och beskrivs vara ett centralt beläget boutiquehotell.

– Det är min fru som har talang åt det hållet så hon har lagt ned mycket tid åt att inreda rummen och hotellet på ett personligare sätt än tidigare, säger Ingemar om frugan Pia.

Visas upp i Nederländerna

Utgångspriset är satt till 5,9 miljoner kronor och förutom ett hotell med åtta rum innehåller fastigheten också två lägenheter. Objektet är bara ett i mängden som mäklaren Bengt Pettersson på Mäklarhuset i Hagfors inom kort plockar med sig ned till den årliga mässan i Nederländerna.

Hur känns det här nu då?

– Lite spännande ändå, det är många av våra vänner som har hört av sig och undrar vad som är på gång. Vi har funderat på det här ett tag men inte pratat så öppet om det förrän nu när det kom ut på marknaden.

– Men som sagt – någon gång måste det ske, det finns annat att göra i livet också. Det är ju en verksamhet som man blir väldigt bunden till, det är ett sjudagarsverk.

Artikeltaggar

Bengt PetterssonBostad och byggenFastigheterHagforsHotellHotell ÖrnenLägenheterMäklareMäklarhusetTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.