Hoppa till huvudinnehållet

Sjukdomsdrabbat Forshaga föll – nu väntar kvalrysare

Publicerad:
Forshaga IF med målvakten Gustav Griborn föll i kvalserien borta mot Orsa IK. Arkivbild. Foto: Peter Gustafsson

Forshaga föll med 2–3 borta mot Orsa och nu behöver Forshaga tre poäng i sista kvalserieomgången för att hålla sig kvar i hockeyettan.

Forshaga IF var serieledare i kvalserien västra till hockeyettan inför kvällens bortamatch mot Orsa IK. I den andra perioden vände Forshaga 0–1-underläge till 2–1 inför tredje genom mål av Filip Olsson och Erik Lindskog. Men det var hemmalaget som vann med 3–2 och det var Mattias Mårten som gjorde segermålet efter 55.59.

Forshagas coach Linus Hernström berättar att det var ett sjukdomsdrabbat FIF som föll. Det var inte bara spelare som missade matchen på grund av sjukdom utan det gjorde även tränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson.

– Det var sex eller sju spelare som var borta i dag och viktiga spelare också. Jag tycker ändå någonstans att trots det stod vi upp rätt bra i dag, säger Hernström och berättar vad som hände i tredje när 2–1 blev 2–3:

– Det var tillfälligheter. Vi fick två utvisningar i tredje perioden som Orsa lyckades göra mål på och det var det som avgjorde matchen.

Kvalrysare väntar

Falu IF vann i kväll med 6–3 hemma mot Grums IK och inför sista kvalserieomgången är det Falu och Forshaga som har chans på förstaplatsen som ger spel i hockeyettan nästa säsong. Tabelltvåan Forshaga med tio poäng och ettan Falu på tolv pinnar möts dessutom i sista omgången på fredag och det är Forshaga som har hemmaplansfördel.

FIF, som alltså behöver ta tre poäng mot Falu, hoppas givetvis på att få tillbaka sjuka spelare.

– Det är jättesvårt att säga, men vi hoppas såklart på att få tillbaka så många som möjligt. Annars har vi ett slagkraftigt lag som får kriga på fredag, säger Linus Hernström.

Grums föll på bortais

Grums hämtade upp 1–3 till 3–3 i onsdagskvällens bortamatch mot Falu vilket var ställningen inför den tredje perioden. Falu vann till slut med 6–3 och Grums står på noll poäng efter fem av sex kvalserieomgångar.

Mål, Forshaga: Filip Olsson, Erik Lindskog.

Mål, Grums: Alexander Henningsson, Simon Peteri, Theo Johansson.

Artikeltaggar

Falu IFForshaga IF IshockeyGrums IK HockeyHockeyEttan Kvalserie västraIshockeyOrsaOrsa IKPer-Erik Johnsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.