Hoppa till huvudinnehållet

Värmländskt JSM-guld – vann rafflande final: ”Fruktansvärt nervöst”

Publicerad:
Evelina Sundström, Skoga-Ekshärads skytteförening, sköt hem guldet under JSM i Sörabyhallen i Rottne.
Evelina Sundström, Skoga-Ekshärads skytteförening, sköt hem guldet under JSM i Sörabyhallen i Rottne. Foto: Mikael Svensson

Evelina Sundström från Skoga-Ekshärad vann JSM-guld i sportskytte.

Medaljen kneps efter en rafflande final.

– Det var fruktansvärt nervöst, säger 20-åringen.

Kampen om guldet på tio meter med luftgevär stod mellan Evelina Sundström och Mathilda Gustafsson, Bromma-Solna, där den sistnämnda tidigt gick upp i en 5–1-ledning.

Men värmländskan knöt näven, jagade ikapp och kopplade greppet halvvägs in.

Ett grepp som Sundström höll hela vägen in i mål – även om det knappast blev någon ”walk in the park”. För anmärkningsvärt var att fyra av de sex sista skotten slutade oavgjort, alltså med samma decimal på de markerade skotten.

– Det var fruktansvärt nervöst, andas och trycka av var min enkla taktik. Det var en skön seger, när jag gjorde mitt bästa satt varje skott rätt, säger Evelina Sundström till svenska skyttesportförbundets hemsida.

Duellen slutade till sist 17–13 till ekshäringens favör.

– I början kändes att jag måste ta i, men sen blev det mer nervöst ju längre tiden gick. Tänkte att ”jag kör”, det är när jag vågar trycka som skotten sitter, säger hon till sajten.

Noterbart är även att det blev dubbelt värmländskt på pallen.

För tredjeplatsen sköt Maya Björklund, Filipstads skyttegille, hem efter att ha kvalat in till finalpasset som sjua.

– Det känns jättekul! Jag trodde inte att det skulle bli en så bra placering eftersom många sköt bättre än mig i grundomgången, säger hon till Filipstads Tidning.

De värmländska medaljörerna deltog även under SM för seniorer. Där slutade Björklund på 18:e plats medan Sundström blev 28:a.

Artikeltaggar

Evelina SundströmMaya BjörklundSkytte

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.