Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk storslam – i USA: ”Väldigt speciellt”

Publicerad:
JC Raceteknik-trion Andreas Bakkerud, Robin Larsson och Fraser McConnell hamnade alla på pallen i Nitro RX:s eldrivna värstingklass.
JC Raceteknik-trion Andreas Bakkerud, Robin Larsson och Fraser McConnell hamnade alla på pallen i Nitro RX:s eldrivna värstingklass. Foto: QNIGAN

Två mästerskapstitlar – på ett bräde.

Kilsbaserade JC Raceteknik fick en mästerlig avslutning på amerikanska rallycrosserien Nitro RX.

– Vilken fantastisk säsong, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Säsongen avslutades under helgen med tre deltävlingar i Glen Helen, Kalifornien, och för JC Raceteknik blev det alltså bästa tänkbara utfall.

En form av storslam.

När allt summerades kunde man nämligen konstatera att det blev seger i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

Förstnämnda kategorin bärgades av Robin Larsson.

– Det har varit en jäkla säsong. Det var alldeles för nära för mig i helgen, saker gick upp och ner men jag fick en riktigt bra start i sista finalen och det var så skönt att ha alla tre DRR JC-killarna på pallen. Vi började starkt i det första loppet och vi avslutade starkt i det sista – tack vare alla, det har varit fantastiskt, säger Larsson i ett pressutskick.

JC-killarna som det refereras till är Andreas Bakkerud och Fraser McConnell, som kom tvåa respektive trea i förarmästerskapet.

Bakkerud utmanade Robin Larsson om titeln ända in i mål.

– Jag är bara väldigt glad och väldigt glad för Robin. Han har varit så stabil den här säsongen, om det finns en mästare som är välförtjänt så är det Robin, säger Bakkerud i utskicket.

Teamchefen Joel Christoffersson är mycket stolt över hela gänget.

– Vilken fantastisk säsong. Vi var ett av de första lagen att engagera oss i den nya grupp E-kategorin i Nitro Rallycross för i år, och det har varit otroligt. Andreas, Robin och Fraser har alla levererat fantastiska prestationer, och att vinna förartiteln med Robin efter att ha arbetat så nära med honom i RallyX Nordic, Euro RX och World Championship är väldigt speciellt – ännu mer efter en mycket svår Nitro-säsong år 2021, säger han.

Noterbart är även att västvärmlänningen Simon Olofsson avslutade säsongen i dur.

Detta efter att ha rattat hem tredjeplatsen i Next-klassens sista deltävling, vilket var särskilt imponerande med tanke på att motorn kvaddades i semin dagen innan.

Mästare i nämnda klass blev dock finländaren Tommi Hallman.

Simon Olofsson slutade sexa.

Artikeltaggar

Andreas BakkerudFraser McConnellJC RaceteknikJoel ChristofferssonNitro RXRallycrossRobin LarssonSimon OlofssonSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.