Hoppa till huvudinnehållet

Handbollsföreningen i chock efter dödsolyckan: ”Fruktansvärt tragiskt”

Publicerad:
Blommor och ljus vid minnesplatsen för mannen som omkom.
Blommor och ljus vid minnesplatsen för mannen som omkom. Foto: HP Skoglund

Den man i 30-årsåldern som omkom i en arbetsplatsolycka var en framträdande handbollsspelare i IFK Kristinehamn.

Nu berättar föreningens ordförande om sorgen efter den unge lagspelaren.

Under fredagen inträffade en arbetsplatsolycka som skakade Kristinehamn. En ung man i 30-årsåldern omkom under ett växlingsarbete och en utredning om vad som hände pågår just nu.

Mannens kollegor har under måndagen hållit en tyst minut och nu berättar ordförande i IFK Kristinehamn, handbollsföreningen mannen spelade för, att även de försöker bearbeta sorgen.

– I går hade vi en timme där laget fick möjlighet att träffas och prata om det som har hänt. Dela lite tankar och idéer med varandra, säger föreningens ordförande Mikael Olsson.

Han berättar att den omkomne mannen var en framträdande spelare i laget och att han har varit en engagerad spelare under en längre tid.

– Vi känner en saknad och det är en fruktansvärd chock för oss. En fruktansvärt tragisk olycka.

Mikael Olsson säger att de som förening kommer att delta vid kommande ceremoni och att de riktar tankarna till mannens nära och kära.

LÄS OCKSÅ:

Ung man död i arbetsplatsolycka – kollegor i sorg: ”Vill få en förklaring”Man i 30-årsåldern död efter olycka på arbetet – platsen spärrades av
IFK Kristinehamn Handbolls ordförande Mikael Olsson.
IFK Kristinehamn Handbolls ordförande Mikael Olsson. Foto: Sandra Österman

Artikeltaggar

ArbetsplatsolyckorHandbollIFK KristinehamnIFK Kristinehamn HandbollKristinehamnMikael OlssonOlyckorOlyckor och katastrofer

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.