Hoppa till huvudinnehållet

Solberg trea i Mexiko – klättrade efter flera sträcksegrar: ”Riktigt rolig helg”

Publicerad:
Oliver Solberg slutade trea i WRC 2-klassen i Mexikos VM-rally.
Oliver Solberg slutade trea i WRC 2-klassen i Mexikos VM-rally. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Det blev en tredjeplats i WRC 2 i Mexikos VM-rally för Oliver Solberg som plockade flera sträcksegrar men tappade väldigt mycket tid på grund av en punktering.

Värmländsk seger i WRC 2 blev det dock ändå. Västvärmländske kartläsaren Jonas Andersson vann tillsammans med Gus Greensmith.

Flera topplaceringar av Oliver Solberg – men punktering skapade stora problem

Oliver Solberg med brittiske kartläsaren Elliott Edmondson som kör för tyska Skodateamet Toksport fick punktering på sträcka åtta på VM-rallyt i Mexiko vilket gjorde att duon tappade cirka en och en halv minut på toppkonkurrenterna.

På sträcka nio var 21-årige Solberg från Mitandersfors snabbast av alla i WRC 2 och han var dessutom tredje snabbast av samtliga. Oliver Solberg och hans konkurrenter i WRC 2 drabbades under lördagen av inställda sträckor, men på det som kördes var Solberg stark och han vann bland annat sträcka 16.

Efter 16 av 23 sträckor var Solberg på femte plats i WRC 2 och inför söndagens avslutande sträckor, 20-23, var värmlänningen fyra i WRC 2, cirka 80 sekunder bakom ettan Gus Greensmith med västvärmländske kartläsaren Jonas Andersson som också kör för Skoda.

”Fantastisk fart”

Solberg var snabbast av alla i WRC 2 på sträcka 17, 18, 19 och 21 och det slutade med en tredjeplats på Mexikos VM-rally. I mål var Solberg och Edmondson cirka 64 sekunder från förstaplatsen i WRC 2 som alltså gick till Greensmith och Andersson.

”Det har varit en riktigt rolig helg. Bilen har varit fin att köra, farten har varit fantastisk och utan punkteringen på fredagen vet vi hur det kunde gått... Men en tredjeplats är fortfarande ett bra resultat för WRC 2-mästerskapet.”, skriver Solberg på Twitter.

Ogier vann värstingklassen

Värstingklassen WRC var det flerfaldige världsmästaren Sébastien Ogier som vann. Ogier var 27,5 sekunder före Thierry Neuville som slutade på andra plats.

Kartläsaren Jonas Andersson från Gunnarskog lotsade fram britten Gus Greensmith till seger i WRC 2-klassen. Arkivbild.
Kartläsaren Jonas Andersson från Gunnarskog lotsade fram britten Gus Greensmith till seger i WRC 2-klassen. Arkivbild. Foto: gusgreensmith.com

Artikeltaggar

Jonas AnderssonMexicoOliver SolbergRallyRally-VMSébastien OgierWRCWRC 2

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.