Hoppa till huvudinnehållet

Inredningsbutiken med det lilla extra

Publicerad:
I den nya butiken på Storgatan får Eva bättre möjlighet till att ha ett showroom för de möbler och sådant som hon säljer via webbshopen villarudskogenintrior.com.
I den nya butiken på Storgatan får Eva bättre möjlighet till att ha ett showroom för de möbler och sådant som hon säljer via webbshopen villarudskogenintrior.com. Foto: Lena Fosselius-Peterson

Det började med en liten gårdsbutik bredvid villan på landet. Nu har Eva Sepp Berg etablerat verksamheten mer centralt och flyttat till Forshaga. Ett lyft för både butiken och kundkretsen.

– Det är en jättefin lokal här i Gula huset och jag fick ett större utrymme för mina produkter. Nackdelen är trappan upp till övervåningen där jag håller till. Så jag ska faktiskt flytta butiken ännu mer centralt här i Forshaga, avslöjar Eva Sepp Berg .

Stengods från Madam Stoltz i Danmark, varje produkt är i unik i sig.
Stengods från Madam Stoltz i Danmark, varje produkt är i unik i sig. Foto: Lena Fosselius-Peterson

I mitten av april går flyttlasset till Storgatan och Annelis Hobby & Keramiks gamla lokaler, berättar Eva Sepp Berg.

– Det blir mera tillgängligt för alla och kommer att bli jättebra, säger Eva Sepp Berg.

Samma koncept

Hon kommer att behålla samma koncept som tidigare och får även möjlighet att kunna visa upp de möbler som säljs via webbshopen.

– Jag planerar att ha några visningsexempel så kunderna kan se dem och ta på dem. Sen beställer kunden den via webbshopen och varan skickas hem. Annars fortsätter jag som förut, säger Eva Sepp Berg.

Ett urval av de textilprodukter av återvunnen bomull som finns i sortimentet.
Ett urval av de textilprodukter av återvunnen bomull som finns i sortimentet. Foto: Lena Fosselius-Peterson

I butiken finns det mycket att välja på för den inredningsintresserade och för den som kanske vill hitta en unik present till någons födelsedag eller en ge-bort-gåva.

– Jag valde att flytta butiken in till Forshaga för att vara mer centralt och så kunde jag nå en ny kundkrets och det har jag verkligen gjort. Det blir lite mer kunder som spontant tittar in när de går förbi, och Gula husets charm bjuder ju också in. Det är ett vackert hus med en spännande historia, säger Eva Sepp Berg.

Instagram: villarudskogen

Eva Sepp Berg visar övervåningen, där de olika rummen fått olika teman. I "trärummet"  finns prydnadssaker i rotting och trä.
Eva Sepp Berg visar övervåningen, där de olika rummen fått olika teman. I "trärummet" finns prydnadssaker i rotting och trä. Foto: Lena Fosselius-Peterson

Olika teman i rummen

Eva Sepp Berg visar övervåningen, där de olika rummen fått olika teman. I "trärummet" finns prydnadssaker i rotting och trä, "Köksrummet" visar stengods från Madam Stoltz i Danmark och i "Ljusrummet" samlas olika ljus, kryddor och hudvårdsprodukter. Leverantörerna är från Danmark och Sverige, och lokala producenter.

– Jag har Kaliflower från Brunsberg utanför Arvika och Candaleas i Skived. De gör jättefina saker. Kryddorna görs i Borås och de blandar in blommor i sitt utbud av salt och andra kryddor, berättar Eva Sepp Berg.

En vacker stengodsskål till frukostbordet.
En vacker stengodsskål till frukostbordet. Foto: Lena Fosselius-Peterson

Eva Sepp Berg känner ingen direkt oro över det ekonomiska läget i Sverige just nu, utan säger att alla köper ju presenter eller gåvor att ge bort.

– I stället för att köpa en blombukett väljer många att köpa något unikt. Vackra inredningsdetaljer är aldrig fel, säger Eva Sepp Berg.

I mitten av april går flyttlasset från Gula Huset, till Storgatan och Annelis Hobby & Keramiks gamla lokaler, berättar Eva Sepp Berg.
I mitten av april går flyttlasset från Gula Huset, till Storgatan och Annelis Hobby & Keramiks gamla lokaler, berättar Eva Sepp Berg. Foto: Lena Fosselius-Peterson
När Evas pappa gick bort i cancer bearbetade hon sitt sorgarbete med att skriva en bok "En cancerresa ur en dotters synvinkel", som finns till försäljning i butiken.
När Evas pappa gick bort i cancer bearbetade hon sitt sorgarbete med att skriva en bok "En cancerresa ur en dotters synvinkel", som finns till försäljning i butiken. Foto: Lena Fosselius-Peterson
Det finns ett blandat utbud av produkter som passar bra till presenter heller en ge bort gåva.
Det finns ett blandat utbud av produkter som passar bra till presenter heller en ge bort gåva. Foto: Lena Fosselius-Peterson

Artikeltaggar

ButikerForshagaGåvorHandelHobbyHus och hemInstagramMöbler

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.