Hoppa till huvudinnehållet

Flera topplaceringar av Oliver Solberg – men punktering skapade stora problem

Publicerad:
Oliver Solberg med kartläsare Elliott Edmondson är på femte plats i WRC 2 på VM-rallyt i Mexiko efter 16 av 23 sträckor.
Oliver Solberg med kartläsare Elliott Edmondson är på femte plats i WRC 2 på VM-rallyt i Mexiko efter 16 av 23 sträckor. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Oliver Solberg fick punktering på sträcka åtta och tappade rejält. Efter 16 av 23 sträckor på VM-rallyt i Mexiko är värmlänningen femma i WRC 2.

Oliver Solberg klättrar i Mexiko

Efter sex av 23 sträckor var Oliver Solberg med brittiska kartläsaren Elliott Edmondson på tredje plats i WRC 2-klassen på Mexikos VM-rally som avgörs torsdag till söndag

Då hade duon endast drygt tio sekunder upp till WRC 2-förstaplatsen. Men det var innan Solberg åkte på en punktering på sträcka åtta vilket gjorde att han tappade cirka en och en halv minut på toppkonkurrenterna.

Solberg-vinst på sträcka nio

På sträcka nio var 21-årige Solberg från Mitandersfors snabbast av alla i WRC 2 och han var dessutom tredje snabbast av samtliga. Oliver Solberg och hans konkurrenter i WRC 2 har under lördagen även drabbats av inställda sträckor men på det som körts har Solberg varit stark och bland annat vann han sträcka 16.

Efter 16 av 23 sträckor är Solberg på femte plats i WRC 2 och det är fortsatt Gus Greensmith med värmländske kartläsaren Jonas Andersson som leder klassen. Solberg och Edmondson som kör för tyska Skodateamet Toksport är 1.33 efter ledarduon.

Ogier leder värstingklassen

Sébastien Ogier är på första plats i värstingklassen WRC, 37 sekunder före tvåan Elfyn Evans.

Natten mot söndag svensk tid väntar ytterligare tre sträckor och under söndagen återstår alltså sträcka 20-23 av VM-rallyt i Mexiko.

Artikeltaggar

Elfyn EvansElliott EdmondsonGus GreensmithJonas AnderssonMexikoOliver SolbergRallyRally-VMSébastien OgierWRCWRC 2

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.