Hoppa till huvudinnehållet

45-åring kontrollerade flickvännen: ”Blev misshandlad i stort sett varje helg”

Publicerad:
Reporter Ida Myrin
Ida Myrin
ida.myrin@vf.se
En 45-årig man åtalas för grov kvinnofridskränkning vid Värmlands tingsrätt.
En 45-årig man åtalas för grov kvinnofridskränkning vid Värmlands tingsrätt. Foto: Anders Wiklund/TT

Ytterligare en man i Värmland har åtalats för grov kvinnofridskränkning, efter att under en längre tid ha brukat våld mot sin partner.

Den här gången är det en 45-årig man som står åtalad, men han förnekar brott.

45-åringen träffade kvinnan, som nu är målsägande i åtalet om grov kvinnofridskränkning, under första halvan av 2019 och i polisförhör berättar kvinnan att både den psykiska och fysiska misshandeln började kort efter deras första möte.

Till polisen säger hon att hon blev misshandlad i princip varje helg mellan maj och november det året. Mannen ska under den tiden också ha varit väldigt kontrollerande mot henne och försökt få henne att säga upp kontakt med både vänner och familj – framför allt hennes egna barn.

– Jag fick inte ha toalettdörren stängd eller låst, den skulle vara vidöppen, berättar kvinnan förhör.

I samma förhör berättar hon också att 45-åringen flera gånger sagt att hennes barn var ett misstag.

Vittnen bekräftar

Första gången 45-åringen brukade våld mot kvinnan ska han ha brottat ner henne, slitit henne i håret och slagit henne över armarna.

– Jag låg i fosterställning och grät, säger kvinnan i förhör.

Sedan fortsätter hon återberätta incident efter incident, misshandel efter misshandel.

Det pratas om slag i ansiktet, en bruten näsa, en sprucken läpp, kniv mot hals, dödshot och konstanta nedtryckningar och kränkningar. Vittnen som förhörts under utredningen bekräftar hennes berättelse och faktumet att hon flera gånger synts till med blåmärken och skador.

45-åringen har i sina förhör nekat till allt. De flesta händelserna och skadorna har han en egen förklaring till och anklagelserna han inte har förklaringar till blånekar han ändå.

En av skadorna hävdar han har uppstått när han och kvinnan övat självförsvar. Det brutna näsbenet ska, enligt honom, vara en följd av att kvinnan slog näsan i en klätterställning. Kontrollerande ska han heller inte ha varit, enligt hans berättelser.

Hat via sms

Men sms-konversationer som finns med i förundersökningsprotokollet bekräftar kvinnans bild av relationen.

I en lång rad sms har mannen öst ur sig glåpord och hot mot både kvinnan och hennes barn. Det är hat och raseri staplat på varandra – men ibland ändrar han tonläge.

”Jag sviker aldrig dig och lämnar dig aldrig”, står det i ett av sms:en.

Bara två timmar senare skriver han dock ett nytt sms och ber henne fara åt helvete. Timmen efter det också, och timmen efter det och... ja, timmen efter det också.

”Dra åt helvete!! Nu är det krig!!”

”15 min sedan är du död”

”Nu är det krig!! Ducka om du kan”

LÄS OCKSÅ:

Släpade flickvän längs golvet och dunkade huvudet i väggen: ”Trillade av hästen”Åtalas för elva brott mot kvinnor – hotade skära halsen av det gemensamma barnet

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFörhörGrov kvinnofridskränkningVåld i nära relationerVåld mot kvinnorVärmlands länÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.