Hoppa till huvudinnehållet

Så ställer Degerfors upp mot Elfsborg – massivt stöd väntar i premiären

Publicerad:
Fortune Bassey och de andra Degerforsspelarna får ett stort stöd när allsvenska säsongen startar om två veckor. Foto: Bildbyrån/Jonas Griberg

Näst sista matchen innan allsvenska premiären.

Då låter Degerfors nigerianska nyförvärvet Fortune Bassey debutera – men som inhoppare

– Hade det varit premiär i morgon hade vi tagit ut det här laget, tränaren Tobias Solberg till KT-Kuriren.

Elfsborg i Borås på lördagen blir Fortune Basseys första chans att visa upp sig i rödvit tröja.

– Han ska få speltid. Det är inte osannolikt att han spelar 45 minuter. Det ska bli kul att se honom. Han har gjort det jättebra utifrån vad man kan förvänta sig, säger tränaren Tobias Solberg till KT-Kuriren.

Startelvan man ställer upp med ser ni i faktarutan nedan.

– Hade det varit premiär i morgon hade vi tagit ut det här laget. Nu är det två veckor kvar och det kan hända mycket på två veckor. Först och främst är det en prestation i morgon som ska göras. Vi har hungriga spelare vid sidan av också, det känns bra, och vi har några på väg tillbaka från skador som också vill in i truppen, säger Solberg till tidningen.

Stort premiärstöd

Noterbart i övrigt är att Degerfors kommer ha ett ordentligt bortafölje på allsvenska premiären borta mot Hammarby.

Tjafs följde efter att biljetterna släpptes, då Hammarbysupportrar började köpa platser på bortasektionen.

Efter en hel del turer fick Degerfors fram till den 17 mars på sig att sälja bijetter på bortastå, och på fredagen meddelade klubben att man sålt över 1 100 biljetter till sektionen.

– Det är mäktigt att vi som liten ort och, i sammanhanget, liten förening kan dra så stora supporterskaror. Jag saknar ord, säger Timmie Falk, press- och kommunikationschef i DIF till KT-Kuriren.

Så ställer Degerfors upp

Startelvan: Sondre Rossbach – Oscar Wallin, Seid Korac, Sebastian Ohlsson – Elyas Bouzaiene, Damjan Pavlovic, Christos Gravius, Karim Mammar – Rasmus Örqvist, Dijan Vukojevic, Diego Campos.

Ersättare: Jonas Olsson, Sean Sabetkar, Alexander Hedén Lundskog, Justin Salmon, Gustav Lindgren, Carl Ljungberg, Fortune Bassey, Jamie Bichis och De Pievre “Depi” Ilunga.

Artikeltaggar

Degerfors kommun (org)Fortune BasseyFotbollOscar WallinSebastian OhlssonSeid KoracSondre RossbachSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.